Internationaal hedgefonds onthult gigantische bezit in bitcoin ETF’s

Louise de Graaf


Uit een rapportage van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) blijkt dat een groot internationaal hedgefonds flink heeft geïnvesteerd in bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s). Volgens een ETF analist is het hedgefonds zelfs de grootste investeerders in dit investeringsproduct.

Bitcoin alert: waarom de koers vanmiddag nog heel volatiel kan worden

Bitcoin alert: waarom de koers vanmiddag nog heel volatiel kan worden

Bijna 2 miljard dollar geïnvesteerd

In de meest recente 13F-rapportage van de SEC is te zien dat het internationale hedgefonds Millennium Management voor bijna twee miljard dollar heeft geïnvesteerd in bitcoin ETF’s. Een totaal bedrag van 1,94 miljard dollar is over vijf verschillende ETF’s geïnvesteerd, namelijk: de ARK 21Shares Bitcoin ETF, de Bitwise Bitcoin ETF, de Grayscale Bitcoin Trust, de iShares Bitcoin Trust en de Fidelity Wise Origin Bitcoin ETF.

Het grootste bedrag is geïnvesteerd in de ETF van BlackRock (iShares Bitcoin Trust). Dit is namelijk een bedrag van ruim 844 miljoen dollar. Hierachter staat de investering in het fonds van Fidelity van zo’n 806 miljoen dollar.

Millennium Management grootste investeerder

De ETF-analist van Bloomberg, Eric Balchunas, deelt zijn bevindingen via het social media platform X. Volgens hem is het Millennium Management hedgefonds de absolute koning van ETF investeerders. Het fonds zou 200 keer meer hebben geïnvesteerd dan de gemiddelde nieuwe ETF investeerder in de top 500.

“De meerderheid van de investeerders zijn investeringsadviseurs (60%), maar een groot deel zijn ook hedgefondsen (25%).”, aldus Balchunas.

Bitcoin koers ‘sterker dan ooit’, indicatoren op nieuwe records

Bitcoin koers ‘sterker dan ooit’, indicatoren op nieuwe records

Grote stijging investeerders bitcoin ETF’s

Volgens de reglementen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) moeten investeringen die aan specifieke voorwaarden voldoen, openbaar worden gemaakt aan het publiek. Dit noemt men in de Verenigde Staten ook wel de 13F-melding. Door deze verplichting is het voor het grote publiek en dus ook voor investeerders zichtbaar waar grote investeringsmaatschappijen hun geld in zetten.

Door de verplichting kan iedereen zien wie in de bitcoin ETF’s investeert. Dit heeft er bij de Investment Officer van Bitwise, Matt Hougan, voor gezorgd dat hij steeds positiever is geworden over de toekomst van bitcoin.

In een memo aan de investeerders van Bitwise liet Hougan ook weten dat de 13F-meldingen belangrijke informatie verschaffen over wie in de bitcoin ETF’s stapt. Het belangrijkste nieuws is dat heel veel professionele investeerders hebben geïnvesteerd in bitcoin ETF’s. Bij de volgende deadline voor 13F meldingen in mei, verwacht hij dan ook dat er meer dan 700 professionele bedrijven hebben geïnvesteerd in de digitale munt.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment