Inkomsten van bitcoin mining daalt naar laagste punt in tijden

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) miners zagen het al lang en breed aankomen: een halvering van de mining opbrengsten. Hierdoor waren veel miners al aan het voorbereiden op wat ging komen na de bitcoin halving. Maar nu de daadwerkelijke halvering is gearriveerd, is het de vraag of dat hen ook daadwerkelijk gelukt is.

Bitcoin miners zien absurde inkomstenstijging, ondanks halving

Bitcoin miners zien absurde inkomstenstijging, ondanks halving

Bitcoin halving

Al ruim voor de bitcoin halving waren miners druk bezig met het verder upgraden van hun mining hardware. Door het halving event daalde de beloning voor miners namelijk van 6,25 BTC naar 3,125 BTC. In diezelfde lijn verwachtten de miners dus ook een halvering van de inkomsten uit het minen. Om de miningactiviteiten toch winstgevend te laten blijven, waren er updates van hun hardware nodig.

Kort na de bitcoin halving was er een direct daling te zien in de winst van miners. Echter zorgde de lancering van het nieuwe bitcoin-protocol Runes, welke direct erg veel gebruikt werd, ervoor dat de verliezen ruimschoots gecompenseerd werden voor miners.

Voorbereid op lagere opbrengsten

Voor de bitcoin halving ontvingen bitcoin miners ongeveer 6 miljoen dollar per dag. Na de halving werd dus 3 miljoen dollar per dag. Na de piek van Runes, die op 20 april miners een recordopbrengst bezorgde van 107 miljoen dollar op één dag, zakten de dagelijkse opbrengsten weer naar de verwachte 3 miljoen.

Veel miners hebben ruim voor de halving al voorzorgsmaatregelen genomen, zodat zij winstgevend zouden blijven en klaar waren voor de nieuwe bitcoin cyclus van vier jaar. Miners die geen updates doorvoerde hopen dat de prijs van bitcoin hoog genoeg zal komen om de kosten te dekken.

Zo rekende Ki Young Ju, voorzitter van CryptoQuant, uit dat de marktprijs van bitcoin minimaal 80.000 dollar moet zijn om de miningactiviteiten winstgevend te houden. Volgens hem zijn er veel miners die wel updates hebben doorgevoerd, zodat ze winstgevend blijven en ook kunnen concurreren met andere miners.

Smart contracts op Bitcoin komen dichterbij met nieuwe stap

Smart contracts op Bitcoin komen dichterbij met nieuwe stap

Bitfarms verdrievoudigd hashrate

Het bitcoin mining bedrijf Bitfarms heeft voor de halving maar liefst 240 miljoen dollar geïnvesteerd, om de hashrate (rekenkracht) te verdrievoudigen. De financiële directeur van Bitfarms, Jeffrey Lucas, deelde eerder al waarom zij 88.000 zeer efficiënte bitcoin miners wilden hebben. 

Deze update bezorgt hen namelijk een verdrievoudiging van hun hashrate. Daarnaast is hun doel van totale operatiecapaciteit omhoog gegaan met 83% en is de efficiëntie van het minen met 40% toegenomen.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment