Hype rond Bitcoin Runes neemt af

Louise de Graaf


Het Runes protocol, een nieuwe Bitcoin token standaard, heeft een daling in activiteit ervaren. Ondanks dat er nog veel geld wordt verdiend aan transactiekosten, nemen de inkomsten duidelijk af. Dit roept vragen op over de duurzaamheid na de vroege hype rondom de lancering van dit platform. Hoewel de start fenomenaal was, laten de prestaties nu te wesen over.

Komende woensdag wordt het spannend voor de Bitcoin koers

Komende woensdag wordt het spannend voor de Bitcoin koers

Vliegende start Runes en matig verder

Runes werd op 20 april gelanceerd, gelijktijdig met de meest recente Bitcoin halving. De lancering creëerde veel aandacht en een explosie in transactiekosten, met meer dan $135 miljoen aan kosten die in de eerste week werden opgehaald door bitcoin (BTC) miners.

Volgens gegevens van Dune Analytics domineerden Runes-gerelateerde transacties eerst de Bitcoin netwerkactiviteit, met een piekaandeel van 81.3% van de transacties op 23 april. Deze activiteit viel echter snel weer terug en de laatste negen dagen laten een consistente daling in transacties zien. Ondanks dat het protocol nog steeds honderdduizenden dollars per dag aan transactiekosten genereert is de totale inkomstengrens van $1 miljoen slechts twee keer overschreden in de laatste twaalf dagen.

Waarom dalende transacties?

Er zijn verschillende factoren die zouden kunnen hebben bijgedragen aan de afnemende trend in het gebruik van Runes. De initiële hype kan zijn gaan liggen naarmate investeerders en gebruikers hun aandacht weer verplaatsen naar andere crypto’s en innovaties.

Recent was er wel wat herstel zichtbaar. Het aandeel van de totale transacties was weer 60% op 4 en 5 mei. Het is echter duidelijk dat de volatiliteit van de belangstelling een uitdaging kan vormen voor de langetermijnstabiliteit van het protocol.

Ondanks de recente terugval, blijft de toekomst voor Runes veelbelovend. Zo hebben meerdere Rune-collecties marktkapitalisaties in de honderden miljoenen, volgens data van Magic Eden.

Casey Rodarmor, de bedenker van Ordinals en oprichter van Runes, heeft tot slot nog een nieuw kunstproject aangekondigd tijdens een Ordinals-evenement in Hong Kong, wat het potentieel van het platform verder benadrukt. Dit project zou zelf kunst kunnen gaan maken op basis van muziek of geluiden. In de komende periode zal duidelijk worden of Runes zijn positie kan herstellen en blijven innoveren.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment