Huur betalen met bitcoin? In dit land gebeurt het

Louise de Graaf


In Argentinië is een huurovereenkomst tussen een huurder en een huisbaas vastgesteld waarbij de maandelijkse huur zal worden betaald in bitcoin (BTC). Hoewel deze specifieke situatie geen reusachtig nieuws is, is het indicatief van een wijde verandering die momenteel gaande is in het Zuid-Amerikaanse land. De gloednieuwe president van Argentinië, Javier Milei, is namelijk groot bitcoin voorstander, en de bitcoin huurovereenkomst is mogelijk vanwege nieuwe wetten die Milei doorvoerde.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Argentinië gaat voor bitcoin adoptie

De huurovereenkomst betreft een overeenkomst in de stad Rosario, en het gaat hierbij om omgerekend $100 dollar per maand die in bitcoin zal worden betaald. De betalingen zullen worden uitgevoerd met Fiwind, een lokaal crypto platform. Dit meldt een lokaal nieuwskanaal. Volgens het nieuwsartikel zijn beide partijen ervaren crypto gebruikers.

Argentinie heeft al jaren te kampen met absurde inflatiecijfers. Argentijnen zoeken vaak hun heil in Amerikaanse dollars maar ook in crypto. Sinds de nieuwe president Javier Milei aan de politieke touwtjes trekt is het makkelijker voor Argentijnen om gebruik te maken van crypto, en dus ook bij huurovereenkomsten. In december kondigde Diana Mondino, minister onder de Milei administratie, dat het gebruik van bitcoin en andere crypto assets onder specifieke condities zal worden gefaciliteerd.

El salvador achterna?

Zoals gezegd rijst de inflatie in Argentinië de pan uit. Jaar op jaar verminderd de waarde van de Argentijnse peso drastisch. Het is dus ook geen verrassing dat Argentijnen onder andere bitcoin verkiezen boven hun lokale valuta. Hoewel Milei dus overduidelijk pro-bitcoin is, is het nog maar de vraag hoever de adoptie van bitcoin zal gaan onder zijn bewind. Gaat Argentinië El Salvador achterna en voert het bitcoin in als officieel betaalmiddel? De tijd zal het leren. 

Inflatie is hoe dan ook een van de drijfveren achter de adoptie van bitcoin en crypto in het algemeen. Een andere tekenend voorbeeld is Turkije. Ook daar neemt de waarde van de Turkse lira in rap tempo af, en crypto is immens populair in het land. Volgens een recente tweet zouden veel inwoners van andere landen ook baat kunnen hebben bij het investeren in crypto.

 

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment