Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren

Louise de Graaf


De nieuwe week begint met groot bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) nieuws uit Azië. Daar zijn namelijk de eerste spot beursfondsen goedgekeurd. Dit zorgt direct voor een reactie bij de crypto koersen.

Hongkong keurt eerste bitcoin en ethereum ETF’s goed

Onder andere de aanvraag van China Asset Management voor een bitcoin en ethereum ETF zijn goedgekeurd. Dat schrijft de grote Chinese vermogensbeheerder in een aankondiging.

“China Asset Management (Hongkong) heeft goedkeuring gekregen van de Hong Kong Securities and Futures Commission om virtuele vermogensbeheerdiensten aan beleggers aan te bieden. Het is nu van plan om ETF-producten uit te geven die kunnen investeren in spot-Bitcoin en spot-Ethereum.”

Hiermee zet Hongkong een nieuwe stap in zijn streven om een wereldwijde crypto-hub te worden. De stad, officieel een speciale bestuurlijke regio van de Volksrepubliek China, staat hiermee in schril contrast met China. De Chinese overheid heeft daar juist namelijk strikte wet- en regelgeving omtrent crypto.

De Verenigde Staten gingen Hongkong overigens begin dit jaar voor met de eerste grote bitcoin spot beursfondsen. Een spot ETF houdt in dat het investeringsproduct de onderliggende crypto koopt en verkoopt afhankelijk van hoeveel investeerders erin investeren.

Het grote verschil met de goedkeuringen in Hongkong is echter dat ook ethereum nu onderdeel is van een aantal spot ETF’s. Dat ligt in de VS een stuk lastiger aangezien de toezichthouders daar moeite hebben met de vraag of ethereum een investeringscontract (effect) is of een grondstof (commodity).

Naast China Asset Management kregen ook Harvest Global Investments, Bosera Asset Management en HashKey Capital te horen dat ze een voorwaardelijke akkoord goedkeuring hebben gekregen voor hun bitcoin en ethereum ETF’s. Dat schrijft The Block na navraag te hebben gedaan bij de vermogensbeheerders.

Bitcoin en ethereum koersen reageren

Aangezien crypto behoorlijk populair is in Azië, en de markt er groot is, wordt het nieuws positief ontvangen. De hele markt toont groene cijfers. Zo staat de bitcoin koers op dit moment 2,7 procent in het groen na een bijzonder volatiel weekend vanwege de Iraanse aanval op Israël. Bitcoin is op dit moment zo’n 66.420 dollar waard.

De bitcoin koers sprong omhoog nadat het nieuws bekend werd dat Hongkong de eerste bitcoin en ethereum ETF-aanvragen heeft goedgekeurd. Bron: CoinMarketCap.
De bitcoin koers sprong omhoog nadat het nieuws bekend werd dat Hongkong de eerste bitcoin en ethereum ETF-aanvragen heeft goedgekeurd. Bron: CoinMarketCap.

Ook ethereums koers reageert positief op het nieuws. De grootste altcoin van de markt staat ruim 4,6 procent in het groen. Ethereum komt daarmee uit op een prijs van 3.245 dollar.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 217Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment