Honderden bedrijven investeren miljarden in Bitcoin ETF’s

Louise de Graaf


De interesse van institutionele beleggers in spot bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) blijft groeien, zo blijkt uit recente gegevens van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Meer dan 600 bedrijven hebben aanzienlijke investeringen in deze fondsen openbaar gemaakt, met een gezamenlijke waarde van meerdere miljarden dollars

Crypto ontbijt: Bitcoin zakt, memecoins exploderen door GameStop & meer

Crypto ontbijt: Bitcoin zakt, memecoins exploderen door GameStop & meer

Grote spelers in bitcoin ETF’s

Millennium Management is momenteel de grootste investeerder in bitcoin ETF’s met een indrukwekkende investering van $1,9 miljard. Deze investering is verdeeld over meerdere fondsen, waaronder BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) en Fidelity’s Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC). Andere prominente spelers zijn JPMorgan, Morgan Stanley, Wells Fargo en UBS, die allemaal aanzienlijke bedragen in verschillende bitcoin ETF’s hebben geïnvesteerd, dat meldt Cointelegraph.

Een andere opvallende investeerder is Schonfeld Strategic Advisors, een hedgefonds met $13 miljard aan beheerd vermogen. Het fonds heeft $479 miljoen geïnvesteerd in spot bitcoin ETF’s, waarvan $248 miljoen in BlackRock’s ETF en $231,8 miljoen in Fidelity’s fonds. Boothbay Fund Management en Pine Ridge Advisers behoren ook tot de grote investeerders, met respectievelijk $377 miljoen en $205,8 miljoen aan investeringen in deze fondsen.

De aantrekkingskracht van bitcoin ETF’s

De groeiende investeringen in bitcoin ETF’s laten de toenemende interesse van institutionele beleggers in cryptocurrencies duidelijk zien. Sinds de lancering van spot bitcoin ETF’s in januari van dit jaar, was de vraag in de eerste drie maanden enorm. Hoewel de instroom de afgelopen weken is afgenomen, blijven honderden financiële instellingen aanzienlijke bedragen investeren..

Ondanks de recente afname in instroom blijven bitcoin ETF’s een populaire keuze voor institutionele beleggers. Het vermogen om eenvoudig en gereguleerd te investeren in bitcoin zonder direct de cryptocurrency zelf te hoeven kopen, maakt deze fondsen aantrekkelijk. Dit kan een belangrijke rol spelen in de verdere adoptie van bitcoin in de traditionele financiële sector.

De recente investeringen van meer dan 600 bedrijven in bitcoin ETF’s onderstrepen de groeiende interesse van institutionele beleggers in deze fondsen. Met een totale waarde van $3,5 miljard aan investeringen is het duidelijk dat bitcoin ETF’s een belangrijke rol spelen in de adoptie van cryptocurrencies door de traditionele financiële sector. Een grote institutionele interesse in BTC is goed voor cryptobeleggers, want het zijn juist deze instituties met diepe zakken.


Post Views: 59

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment