hoe de SOL koers de crypto markt overtreft

Louise de Graaf


De enorme solana (SOL) stijging van de laatste tijd zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn.

De SOL koers kon gisterenavond zelfs eindelijk door de $100 breken. De laatste keer dat SOL zo hoog lag was alweer 20 maanden geleden, in april 2022.

De gehele crypto markt is sinds medio oktober hard aan het stijgen, maar geen van de grote cryptomunten presteert zo sterk als solana.


Immutable maakt grote sprong in ontwikkelen crypto games

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Winnaar van 2021 bullmarkt, verliezer van 2022 bearmarkt

Om te achterhalen waarom solana zo sterk presteert, moeten we even terug kijken. Solana was een van de grote winnaars van de bullmarkt van 2021.

De koers was tussen 1 januari 2021 en 6 november 2021 met maar liefst 17.000% gestegen van $1,52 naar ongeveer $260.

In de volgende maanden kreeg de koers echter zware klappen, net als de rest van de markt. Het netwerk viel ook enkele malen uit en dat droeg niet positief bij aan zijn reputatie.

De Terra Luna en FTX crypto crashes

De SOL koers leek in april 2022 even steun te vinden rond de huidige prijs van $100, maar toen volgde in mei 2022 de LUNA crash. Dat zette de markt zwaar onder druk, waardoor meerdere grote crypto-bedrijven ten onder gingen.

Een van deze bedrijven was niemand minder dan FTX, toen nog een van de grootste crypto exchanges ter wereld.

FTX was de grootste SOL investeerder, maar in november 2022 ging de beurs ten onder. Het moest vervolgens massaal SOL tokens verkopen en daardoor ving de koers hardere klappen dan de rest van de markt.

Solana dipte een jaar geleden zelfs kort onder de $10, een daling van 97% vanaf zijn all-time high.


Kerstcadeau 🎉: Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Het herstel van de solana koers

Een van de grootste redenen voor de enorme stijging is dat dus dat solana veel ruimte had om te herstellen. SOL had een hardere klap te verduren dan de concurrentie.

Een andere bijdragende factor is de populariteit van nieuwe memecoins op Solana. Zo konden de koersen van bonk (BONK) en dogwifhat (WIF) recent hard stijgen. Dat leidde ertoe dat de Solana Saga telefoon de afgelopen weken als warme broodjes over de toonbank gingen.

SOL tikte afgelopen nacht $117 aan, de hoogste prijs sinds begin april 2022. Op het moment van schrijven komt SOL op $114 uit.

Dat betekent dat de koers in de afgelopen 24 uur met 20% is gestegen. De koers is in de afgelopen 7 dagen met bijna 60% gestegen en in de afgelopen 30 dagen al met 100%.

SOL is in de afgelopen 90 dagen zelfs met 490% gestegen en staat maar liefst 900% in de plus sinds een jaar geleden. SOL staat echter nog wel 56% onder zijn all-time high.

Ook heeft solana inmiddels een marktkapitalisatie van $49 miljard bereikt en komt daarmee boven XRP en BNB uit.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment