Historisch Cardano patroon ontdekt, met potentiële doorbraak tot $7

Louise de Graaf


Cardano (ADA) onderging in de afgelopen 10 dagen een milde correctie waarbij het van een lokale piek van $0,61 daalde naar zijn huidige waardering van $0,52. Crypto analist Ali Martinez speculeert dat de daling zomaar van korte duur kan zijn en dat er een explosieve stijging staat te wachten.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

ADA koers: stijging van 1300%?

Martinez baseert zijn voorspelling op een historisch patroon. Hij vergelijkt de huidige situatie van ADA met die van 2020, waarin ADA een significante stijging doormaakte van ongeveer $0,10 naar een piek van iets meer dan $3, een toename van 2.900%. De analist suggereert dat als de geschiedenis zich herhaalt, ADA in april zijn opwaartse trend zou kunnen hervatten. Mocht het project dezelfde waardestijging doormaken, hoewel erg onwaarschijnlijk, dan zou dit een koers van ongeveer $15 betekenen.

Voordat de stijgende lijn wordt ingezet verwacht Martinez nog een correctie van ongeveer 25%, tot een waardering van ongeveer $0,40. Met nog een stijging naar $0,80, gevolgd door een korte correctie naar $0,60, voorspelt de analist daarna een stijging naar $7. Het is nog maar de vraag of de koers realistisch is. Het zou namelijk een extreem hoge marktkapitalisatie betekenen van meer dan $250 miljard, wat een evenaring is van concurrent Ethereum (ETH). Mocht de voorspelling uitkomen zijn er voor investeerders genoeg kansen om te profiteren van de verwachte prijsschommelingen die uiteraard met hun risico’s komen.

Cardano aan de leiding in ontwikkelactiviteit

De ontwikkelingsactiviteit van Cardano werd niet vertraagd tijdens de kerstperiode. Volgens data van blockchain analyse platform Santiment, behoudt Cardano de leiderspositie in ontwikkelingsinspanningen op GitHub, gemeten aan de hand van voorstellen voor wijzigingen en nieuwe ideeën. In een industrie met meer dan 1954 cryptocurrencies, heeft het netwerk onlangs Polkadot (DOT) van de eerste plaats verdrongen, gevolgd door Avalanche (AVAX) en Internet Computer (ICP) die in de ranglijst stegen.

Hieruit blijkt dat er nog volop gebouwd wordt achter de schermen, en dit is over het algemeen een indicatie van een goede gezondheid van een netwerk.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment