Historisch bitcoin record, opvallende ETF data en meer

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.

Bitcoin’s grootste maandelijkse candle ooit

De maand februari is gisteren ten einde gekomen en voor bitcoin (BTC) was het een maand om nooit meer te vergeten.

De bitcoin koers steeg de afgelopen maand met een indrukwekkende 43,55 procent. Dit is de hoogste maandelijkse toename sinds december 2020.

In absolute termen zal de waardestijging van bitcoin de geschiedenisboeken ingaan. De afgelopen maand is de koers met 19.840 dollar gestegen, de grootste maandelijkse candle ooit. Hiermee heeft bitcoin een totaal van 390 miljard dollar toe mogen voegen aan zijn marktkapitalisatie.

Opvallende bitcoin ETF cijfers

Grayscale’s bitcoin spot Exchange-Traded Fund (ETF), GBTC, heeft gisteren zijn op één na slechtste dag beleefd met een netto-uitstroom van 598,9 miljoen dollar. Dit blijkt uit data van Farside Investors.

Uitsluitend op 22 januari stroomde er meer geld uit het fonds. Op die dag kwam de netto-uitstroom uit op 640,5 miljoen dollar.

Voor alle fondsen tezamen werd een netto-instroom van 92,3 miljoen dollar waargenomen. BlackRock maakte een hoop goed door zijn grootste netto-instroom sinds de lancering op 11 januari te registreren. In totaal ging 603,9 miljoen dollar naar BlackRock’s fonds.

Het gecombineerde handelsvolume kwam gisteren bovendien uit op 4,7 miljard dollar, het op een na hoogste sinds de lancering. Afgelopen woensdag werd het verpletterende record van 7,6 miljard dollar neergezet.

Ethereum schalingsnetwerk gelanceerd

Het mainnet van Blast, een layer-2 netwerk bovenop Ethereum (ETH) gecreëerd door de oprichter van de Blur NFT-marktplaats,, werd gistermiddag gelanceerd.

Als gevolg is voor 2,3 miljard dollar aan crypto die gebruikers hadden vastgezet in een poging om staking- en airdropbeloningen te verdienen, vrijgegeven.

Volgens een on-chain data dashboard van analysebedrijf Arkham Intelligence is het totale bedrag aan fondsen op Blast gedaald tot onder de 800 miljoen dollar op het moment van schrijven.

Blast is net als Arbitrum (ARB) en Optimism (OP) een zogenoemde optimistic rollup. Gebruikers kunnen tot wel 5 procent jaarlijks rendement verdienen door ether en stablecoins op het netwerk aan te houden.

Tijdelijk tot 40 euro gratis crypto cadeau

Ben je klaar om je te verdiepen in de wereld van crypto en speel je met het idee om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Wij hebben de handen ineengeslagen met Bybit powered by SATOS, de exchange met het meest uitgebreide aanbod van crypto in Nederland, om onze lezers een exclusieve aanbieding te doen.

Registreer je bij Bybit powered by SATOS via onderstaande knop en krijg als welkomstgeschenk tot 40 euro in de crypto van jouw keuze helemaal gratis.

Pak tot 40 euro gratis


Post Views: 38

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment