Het Bitcoin beursfonds optimisme dat onder de radar blijft

Louise de Graaf


De speculatie over de Spot Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) begint ondertussen epische proporties aan te nemen. De markt wacht geduldig op de goedkeuring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die volgens de experts niet lang meer op zich laat wachten. Vrijwel iedereen verwacht dat we uiterlijk 10 januari groen licht krijgen van de financiële waakhond van de Verenigde Staten.

Wat er dan gaat gebeuren is lastig te voorspellen, maar er is nu al één interessante ontwikkeling gaande waar niemand over praat.


Cadeautje 🎉: Bitvavo geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Dit is bullish voor bitcoin

Het grootste deel van het publieke debat over de spot Bitcoin ETF gaat over de DIRECTE kapitaalinstroom die men verwacht vanuit particulieren en institutionele beleggers richting de Spot ETFs. Die stromen kunnen de komende jaren oplopen tot tientallen miljarden dollars.

Maar wat mogelijk nog interessanter is (en waar niemand het over heeft) zijn de secundaire stromen. Dit zijn stromen die INDIRECT richting de Spot Bitcoin ETF gaan vanuit andere publiek verhandelbare fondsen.

Eerder deze week zagen we in de Verenigde Staten al één fonds dat hun prospectus had aangepast om het mogelijk te maken 15% van al het kapitaal in het fonds richting een Spot Bitcoin ETF te duwen na de lancering.

Gezien het feit dat bitcoin over de afgelopen 15 jaar de best presterende asset ter wereld is, er voor april 2024 een halving op het programma staat en de Amerikaanse centrale bank in maart 2024 waarschijnlijk begint met het verlagen van de rente; is de kans aanwezig dat er veel fondsen zijn die hier een graantje van mee willen pikken.

Wat betekent dit voor de bitcoin koers?

Het is lastig om exacte getallen te geven als het gaat over het voorspellen van de bitcoin koers. De financiële markt zit immers vol met onzekerheden. In 2021 was vrijwel iedereen ervan overtuigd dat bitcoin het niveau van 100.000 dollar per munt zou bereiken, maar uiteindelijk gebeurde dat niet en volgde er na de top van 69.000 dollar een gruwelijke bearmarkt.

Dit jaar KAN het anders zijn en kunnen we mogelijk een hoop spektakel zien, maar je weet het in deze wereld nooit zeker.

Zo is er volgens de Leidende Indicatoren (LEI) index van The Conference Board nog altijd een significante kans op een recessie.

Een recessie zou voor 2024 nog roet in het eten kunnen gooien. Waarom? Omdat dan de werkloosheid omhoog schiet, de onzekerheid stijgt, bedrijven in de problemen komen en mensen hun kapitaal liever aan de kant houden.

Aan de andere kant zou dat voor mensen die echt geloven in de toekomst van bitcoin ook een kans kunnen bieden om nog meer sats te verzamelen voor de jaren die voor ons liggen.

Maar over het algemeen ziet het er momenteel zonnig uit voor bitcoin.

Win crypto met de gratis crypto-quiz

Crypto Insiders presenteert een spannende quiz over de cryptowereld van 2023. Doe mee op 5 januari vanaf 13:00 uur en maak kans op 5 miljoen Shiba Inu, 20 XRP of andere fantastische crypto-beloningen. Volg ons op Instagram en doe vandaag vanaf  13:00 mee met de crypto quiz!

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment