Handelsvolume Ethereum opties behaalt record in januari

Louise de Graaf


Eerder deze maand is het aantal openstaande optiecontracten voor bitcoin (BTC) toegenomen tot een record. Dit suggereert dat handelaren meer interesse in de cryptocurrency hebben dan ooit, maar voor ethereum (ETH) bleef de waarde nog even steken op een lager niveau. Daar is nu verandering in gekomen; ook de grootste altcoin heeft nu een record behaald.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum opties enorm populair

Uit data van The Block blijkt dat het handelsvolume voor Ethereum-opties nog nooit zo hoog heeft gelegen als afgelopen maand – en dat terwijl de maand nog niet is afgelopen. Op het moment van schrijven ligt het handelsvolume op 18,7 miljard dollar. Dat is meer dan afgelopen december, toen kwam het volume uit op bijna 17,6 miljard dollar.

Voor bitcoin was het record dus in december, voor Ethereum duurde het klaarblijkelijk iets langer. Toch staan lang niet alle maatstaven op een record. Zo ligt het open interest nu nog steeds een stuk lager dan ten tijde van het record, dat eveneens in december was.

Het open interest meet het aantal coins of het bedrag, in dit geval in Amerikaanse dollars, dat deze contracten gezamenlijk representeren. In december lag dit bedrag nog op zo’n 9,4 miljard dollar, nu ligt dat op ongeveer 6,0 miljard dollar. Handelaren zijn dus meer bereid om actief de contracten te verhandelen, maar minder bereid om ze voor een langere periode aan te houden.

Ethereum staking langzaam ook populairder

Naast het handelsvolume van ETH-opties is het aantal coins dat is vastgezet in het stakingcontract toegenomen tot een record. Nu ligt zo’n 24,3% van alle ETH in dit smart contract. Dat klinkt veel, maar vergeleken met sommige andere netwerken valt het nog reuze mee. Zo liggen de waarden voor het Solana (SOL) netwerk en Cardano (ADA) op ongeveer het dubbele.

Ondertussen gaat de ethereum koers grotendeels zijwaarts. Deze is begin deze maand met zo’n 20% gestegen, maar inmiddels heeft het al dit rendement weer ingeleverd.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment