Grote miner ziet inkomsten bijna 50% dalen

Louise de Graaf


Half april vond de bitcoin (BTC) halving plaats, waarmee de beloning van bitcoin miners halveerde van 6,25 BTC naar 3,125 BTC. De maand mei was de eerste volledige maand, waarin de miners slechts de helft aan beloningen ontvingen.

Bitcoin halving heeft grote impact, zo bereidden miners zich voor

Bitcoin halving heeft grote impact, zo bereidden miners zich voor

Effect van de bitcoin halving is duidelijk zichtbaar

Het effect van de bitcoin halving was in de maand mei duidelijk voelbaar voor de miners. Zo liet de bitcoin miner Bitfarm op 3 juni weten dat zijn opbrengsten uit het minen van de grootste cryptomunt met 42% daalden.

De totale bitcoin productie in de maand mei was 156 BTC, waar dit in april nog 263 BTC was. Het verschil in bitcoins vertegenwoordigt een waarde van bijna 8 miljoen dollar.

De daling was ook terug te zien in de hoeveelheid bitcoin per eenheid computerkracht die het bedrijf verdiend heeft. Dit nam af met 45%, van 44 naar 24 exahashes per seconde (EH/s).

Een andere reden die Bitfarm benoemde om de daling te verklaren was de onverwachte koude temperaturen bij hun vestiging in Rio Cuarto in Argentinië.

Het weer zou in de afgelopen 44 jaar niet zo slecht zijn geweest. Door het weer moest het mining bedrijf zijn productie verlagen voor 8 dagen. Wel benoemt Bitfarm dat de moeilijkheidsgraad van het minen in mei 4,2% lager was dan in april. Hierdoor werd een deel van de schade weer ingehaald.

BTC miningbedrijf gaat capaciteit nog verder verhogen

Het miningbedrijf heeft in de maand mei zo’n 100 megawatt aan energie extra ingekocht van het energiebedrijf Administracion Nacional de Electricidad wat eigendom is van de staat Paraguay. De energie zal gebruikt worden voor de vestiging in Yguazu. Hierdoor steeg de capaciteit van de vestiging naar 200 megawatt, waarmee er 6 extra exahashes per seconde bij kunnen komen wanneer alles klaar is voor gebruik in 2025.

Op dit moment heeft het bedrijf een hashrate van 9,5 EH/s. Hiermee staat het op de vijfde plaats volgens de Hashrate Index data. Alleen de bedrijven Marathon Digital, Core Scientific, CleanSpark en Riot Platforms hebben een hogere hashrate.

Het bedrijf zegt nog ruim 16.000 bitcoin miners in bestelling te hebben staan. Hiermee zou de hashrate kunnen stijgen naar 12 EH/s. Naast Paraguay en Argentinië is het bedrijf ook actief met minen in Canada en de Verenigde Staten. 


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment