Grote bitcoin SV-rechtszaak gaat van start, $9 miljard op het spel

Louise de Graaf


De cryptogemeenschap volgt een belangrijke rechtszaak in het Verenigd Koninkrijk nauwlettend. De zaak, begonnen op 5 juni, gaat over zes grote cryptobeurzen die in 2019 Bitcoin SV (BSV) van hun platform hebben verwijderd. De betrokken beurzen, waaronder grote jongens zoals Binance en Kraken, worden aangeklaagd door de gedupeerden.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Wat is cryptomunt Bitcoin SV?

Bitcoin Satoshi’s Vision, of BSV in het kort, is een cryptocurrency die in 2018 is ontstaan. Deze munt zou gebaseerd zijn op de visie van de oprichter van bitcoin, Satoshi Nakamoto. De oprichter van BSV, Craig Wright, deed zich eerder voor als Nakamoto. Toen eenmaal duidelijk werd dat dit niet klopte, volgde veel ophef rondom de munt.

In april 2019 besloten veel beurzen zonder duidelijke reden de BSV te delisten. Dit bracht veel onrust teweeg en resulteerde in flinke financiële dompers voor BSV-houders.

Juridische strijd tegen delistings

De rechtszaak wordt voor de UK Competition Appeal Tribunal behandeld. Er wordt onderzocht of de delistings onrechtmatig waren. Ook wordt bekeken wie aansprakelijk zijn voor de gemiste groeikansen van investeerders van BSV.

De aanklagers houden vol dat investeerders die na 2019 nog BSV vasthielden zo’n 9 miljard dollar zijn misgelopen. Elke beurs verdedigt zich met een eigen juridisch team, wat de zaak zeer complex maakt.

Tussen de 6 aangeklaagde bedrijven zitten een hoop bekende namen. Onder andere de Europese tak van Binance, ShapeShift en Kraken wachten op de uitslag van het hoger gerechtshof in Engeland. 


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Invloed op de cryptoindustrie

In de cryptosector is het nog altijd erg zoeken naar een werkende regelgeving. De mate van controle op de markt verschilt sterk per land. Ook zijn de meningen hierover verdeeld.

De uitkomst van deze zaak kan vergaande gevolgen hebben voor de cryptowereld. Als de aanklagers in het gelijk worden gesteld, kunnen andere tokens en platforms geconfronteerd worden met vergelijkbare juridische problemen.

Momenteel heeft bitcoin SV (BSV) een waarde van $56,16 per stuk. Dat is een stuk minder dan zijn grotere broer bitcoin (BTC), die zich momenteel om en nabij de $70.000 bevindt. Van beide munten zijn 21 miljoen stuks in omloop, en daarmee is de marktkapitalisatie van BSV een duizendtal kleiner.

Op zijn hoogtepunt was BSV maar liefst $490 waard, maar dit is sinds de bearmarkt significant gekelderd. Over de afgelopen week staat de munt 8% in de min, doordat bitcoin onder de $70.000 zakte en de cryptomarkt met zich mee trok. Vandaag, mogelijk veroorzaakt door de start van de rechtszaak, is de munt met 1,4% gedaald.


Post Views: 203

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment