grote beurs verlaat Nederland, opmerkelijke Ripple hack

Louise de Graaf


Afgelopen week stond het crypto nieuws weer bomvol nieuwe ontwikkelingen. Zo heeft een grote internationale crypto exchange aangekondigd de Nederlandse markt te verlaten, schudde een opmerkelijke hack gerelateerd aan Ripple de XRP-gemeenschap op en heeft betalingsgigant Visa een reusachtige stap gezet naar wereldwijde crypto adoptie.

In dit overzicht zetten we de belangrijkste ontwikkelingen op een rijtje, zodat je volledig op de hoogte de nieuwe week kunt beginnen.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto exchange Bitpanda sluit Nederlandse deuren

De grote Oostenrijkse crypto exchange Bitpanda heeft zich deze week teruggetrokken uit de Nederlandse markt. Sinds donderdag zijn Nederlandse klanten niet meer in staat crypto te verhandelen op het platform.

Bitpanda is hoogstwaarschijnlijk tot dit besluit gekomen vanwege het ontbreken van de cruciale virtual asset service provider (VASP) licentie bij De Nederlandsche Bank (DNB).

Uiterlijk 26 februari moeten klanten hun resterende activa opnemen of overzetten naar een andere wallet.

Bitpanda raadt Bitvavo, de grootste cryptobeurs van ons land, aan als alternatief voor getroffen gebruikers.

Klanten zullen echter wel zelf de overstap moeten regelen. Lees verder in dit artikel om te begrijpen hoe dit proces wordt uitgevoerd.

Visa zet grote crypto stap

Betalingsprovider Visa heeft de handen ineengeslagen met de Web3 infrastructuur dienstverlener Transak om de adoptie van crypto een grote boost te geven.

De samenwerking maakt de directe verkoop van digitale activa vanuit crypto wallets mogelijk in maar liefst 145 landen. Zo zou je direct vanuit bijvoorbeeld MetaMask crypto op de markt kunnen dumpen en geld storten op een Visa betalingskaart.

Ook maakt de integratie crypto betalingen bij 130 miljoen winkels wereldwijd mogelijk.


Nieuw platform maakt DeFi voor de gewone crypto belegger toegankelijk

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Ripple oprichter gehackt

Een van de oprichters van Ripple, het bedrijf achter XRP, zag deze week voor meer dan 100 miljoen dollar aan XRP uit ‘’enkele van zijn persoonlijke XRP-accounts’’ verdwijnen.

De welbekende ‘crypto detective’ ZachXBT bracht woensdag de hack aan het licht. Op sociale mediaplatform X liet hij blijken alsof Ripple zelf gehackt zou zijn. Tot opluchting van velen bleek dit niet het geval te zijn.

Desondanks markeert het nog steeds de grootste hack van 2024 tot dusver.

Nu gratis: volg al je investeringen


Post Views: 112Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment