Grote bank verwacht Ethereum ETF deze week en koers naar $8.000

Louise de Graaf


Standard Chartered Bank voorspelt dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op 23 mei de goedkeuring zal verlenen voor een ethereum spot exchange-traded fund (ETF).

Volgens analisten van de bank zou deze goedkeuring een positieve invloed kunnen hebben op de waarde van ethereum (ETH). Zo verwacht de bank een stijging tot een prijs van wel $8.000.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum ETF goedkeuring verwacht deze week

De verwachte goedkeuring van de spot ethereum-ETF volgt op de goedkeuring van meerdere beursgenoteerde fondsen van bitcoin (BTC) in januari van dit jaar.

Analisten, waaronder Geoff Kendrick van Standard Chartered, wijzen erop dat de juridische en financiële overeenkomsten tussen bitcoin en ethereum de goedkeuring van een Ethereum-ETF waarschijnlijk maken​.

Mogelijk volgt vandaag nog een beslissing van de SEC, aangezien de eerste definitieve deadline valt op 23 mei. Het gaat dan om de aanvraag van vermogensbeheerder VanEck. Een dag later valt de volgende deadline, namelijk die van Ark Invest.

Vanwege deze naderende deadlines verwacht Standard Chartered dat er snel nieuws komt over de ETF van de op Ă©Ă©n na grootste crypto.

De bank schat de kans op een goedkeuring groot in. In gesprek met The Block zei Kendrick dat hij “80 procent tot 90 procent” zeker is dat de ETF deze week nog groen licht zal krijgen.

Standard Chartered is een internationaal opererende bank met een hoofdkantoor in Londen, Verenigd Koninkrijk. De bankgigant verwacht na de goedkeuring een instroom van $15 tot $45 miljard in het eerste jaar.

“Na goedkeuring schatten we dat spot ETF’s een instroom van 2,39-9,15 miljoen ether zal generen in de eerste 12 maanden na goedkeuring. Als percentage van de marktkapitalisatie is het vergelijkbaar met onze schattingen van de instroom in bitcoin ETF’s, die accuraat blijken te zijn,” zegt Kendrick.

Ethereum gaat naar $14.000 aldus Standard Chartered

De analist is ervan overtuigd dat dit nieuws voor een sterke stijging van de koers van ethereum zal zorgen. De echte prijspieken zouden we dan richting het einde van het jaar zien.

“Gezien het feit dat we nu verwachten dat bitcoin tegen het einde van 2024 het niveau van $150.000 bereikt, zou dit een niveau van $8.000 voor ether betekenen,” aldus Kendrick.

De Standard Chartered bank meldde eerder dit jaar een prijsvoorspelling voor bitcoin rond de $200.000. Deze prognose was gebaseerd op de absolute piek van de bullrun, die verwacht wordt tegen eind 2025.

Om de cijfers met elkaar in evenwicht te brengen verwacht de bank dat ethereum kan stijgen naar $14.000 tegen eind 2025.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment