Grote aandelenbeurs volgt crypto mogelijk met 24/7 openingstijden

Louise de Graaf


Eén van de grootste veranderingen die cryptocurrencies brachten is dat je ze op crypto exchanges 24 uur per dag, 7 dagen in de week kunt verhandelen. Dit is helemaal niet normaal in traditionele financiële markten, die zijn namelijk voornamelijk geopend binnen werktijden. Maar de New York Stock Exchange (NYSE) overweegt om dit op de schop te gooien.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

NYSE overweegt aanpassen handelstijden zoals crypto

Dat schrijft Financial Times op basis van twee van zijn eigen bronnen. De New York Stock Exchange is de grootste effectenbeurs ter wereld, en heeft volgens statistieken momenteel zo’n 25 biljoen (25.000 miljard) Amerikaanse dollar onder beheer. Het is zelfs flink meer dan de eerstvolgende grootste beurs, de Nasdaq, daar vind je op het moment ongeveer 18 biljoen dollar aan uitstaande effecten.

NYSE heeft onderzocht wat handelaren allemaal interesseert. Eén van de conclusies hiervan is dat de handel in aandelen zoals die van Apple (AAPL) en Nvidia (NVDA) erg actief is tussen 8 uur ‘s avonds en 4 uur ‘s ochtends (in de New York-tijdzone) erg populair is.

Met zogeheten ‘overnight trading’ is het namelijk wel mogelijk om dit soort aandelen na sluitingstijd in de nabeurs en vóór de dagopening in de voorbeurs te verhandelen. Toch is dit geen standaard eigenschap, zo ook niet op de NYSE. In plaats van via de beurs wordt deze mogelijkheid verzorgd door de broker, die daar vaak extra commissies voor in rekening brengt.

De NYSE heeft door dat cryptobeurzen de rest van de financiële wereld eigenlijk ver vooruit zijn door 24/7 operationeel te zijn. Daarom overweegt het om dit ook te implementeren. Maar dat gaat niet zomaar, daarom onderzoekt het hoe investeerders kunnen worden beschermd tegen extreme koersveranderingen. ‘S Nachts zijn er er namelijk minder handelaren, waardoor markten ook minder gemakkelijk grote koop- en verkooporders op kunnen vangen.

Banken steeds blijer met blockchain

Nog niet zo lang geleden wilden traditionele financiële bedrijven niets weten van cryptocurrencies en blockchain, zeker niet de grootste bedrijven in de sector. Maar dat begint snel te veranderen. Onlangs werd bekend dat een grote Duitse bank cryptocurrencies gaat bewaren voor klanten.

Ook zijn grote vermogensbeheerders zoals JP Morgan en BlackRock bezig met het op de blockchain zetten of ‘tokeniseren’ van activa. Wellicht zijn de meeste activa in de toekomst dus verbonden met blockchain.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment