Grootste bitcoin miner maakt na faillissement een comeback in 2024

Louise de Graaf


Core Scientific was voorheen de allergrootste bitcoin (BTC) miner ter wereld, maar ging in 2022 failliet. Volgens de verklaring van CEO Adam Sullivan zal het bedrijf in januari 2024 echter uit het faillissement herrijzen. Dit nieuws komt als een lichtpuntje in de duisternis die de crypto-industrie heeft omhuld, waarbij Core Scientific’s een van de grotere namen was die tijdens de bearmarkt ten onder ging.


Bitcoin’s stilte voor de storm, cardano correctie op komst?

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Een turbulent crypto jaar achter de rug

Core Scientific’s reis is geen makkelijke geweest. In 2021 ging het bedrijf nog naar de beurs via een speciale overname met een waardering van $4.3 miljard. De combinatie van een strenge crypto winter, oplopende energieprijzen, en een toename in de moeilijkheidsgraad van mining en de schulden aan crypto leenbedrijf Celsius, leidde echter tot een faillissement in december 2022.

Ondanks deze uitdagingen heeft Core Scientific aangekondigd dat het een netto schuld van $709 miljoen zal erven en $791 miljoen aan aandeelhouderskapitaal zal behouden nadat het doorstartplan in januari van start zal gaan. Met deze herstructurering lijkt het bedrijf vastbesloten zijn positie in de markt te herstellen en verder te bouwen aan zijn toekomst.

Heropleving van de crypto markt

De toekomst ziet er voor Core Scientific dus plotseling weer enigszins rooskleurig uit. Het bedrijf bezit momenteel meer dan 199.000 ASIC mining machines en minet vandaag de dag ongeveer 32 bitcoins per dag met een waarde van ongeveer $140.000. Door de overeenkomst met Bitcoin ASIC-fabrikant Bitmain voor 27.000 extra mining rigs lijkt Core Scientific klaar te zijn om zijn operaties uit te breiden en te profiteren van een herstellende crypto markt. Deze strategische zetten duiden op een toekomst waarin het bedrijf niet alleen herstelt van zijn eerdere verliezen, maar ook een aanzienlijke speler blijft in de wereld van bitcoin mining.

De aankondiging van Core Scientific is niet alleen belangrijk voor het bedrijf zelf, maar werpt ook een licht op de veerkracht en potentieel van de gehele crypto markt.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment