Grootschalige illegale bitcoin mining operatie opgerold

Louise de Graaf


De Indonesische autoriteiten hebben in het noorden van het Indonesische eiland Sumatra een grootschalige illegale bitcoin (BTC) mining operatie opgerold. De miners tapten illegaal elektriciteit af ter waarde van bijna 1 miljoen dollar. In totaal werden er meer dan 1.300 bitcoin mining rigs in beslag genomen. Dit melden lokale nieuwskanalen.


Kerstcadeau 🎉: Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Indonesische mining operatie opgerold

Het hoofd van de Noord-Sumatraanse politie meldt dat de criminele miners op illegale wijze elektriciteit van het stroomnetwerk haalden om de mining rigs draaiende te houden. Hierbij werd de reguliere elektriciteitsmeter omzeild. Hij zegt het volgende erover:

“Gisteren hebben we actie ondernomen tegen de diefstal van elektriciteit. We hebben actie ondernomen op 10 locaties waarvan we weten dat gestolen elektriciteit werd gebruikt voor het minen van bitcoin.”

In totaal gaat het dus om tien verschillende locaties waar op deze wijze illegaal bitcoin werd gemined. Het is niet openbaar gemaakt of de tien locaties in handen waren van dezelfde organisatie. De totale waarde aan gestolen elektriciteit bedraagt 935.555 dollar. Naast de confiscatie van de mining rigs, CPU’s, laptops en honderden meters aan bedrading werden er 26 mensen gearresteerd.

Chinese ambtenaar levenslang de bak in

Vergelijkbaar Aziatisch bitcoin mining nieuws komt uit China. Een Chinese ambtenaar in de stad Hangzhou werd eerder dit jaar tot levenslang veroordeeld vanwege het faciliteren van elektriciteit aan bitcoin miners. Dit meldt een Chinees nieuwskanaal.

Het minen van crypto is sinds 2021 verboden in China. De betrokkenheid bij de mining activiteiten van de ambtenaar vonden echter plaats tussen 2017 en 2021. Het strafbare feit is dat hij zijn macht gebruikte om elektriciteit af te tappen voor zijn bitcoin mining operatie. De ambtenaar bekende schuld en leverde naar verluidt al het gestolen geld.

Yi Xiao, zoals de ambtenaar heet, opereerde samen met andere betrokkenen een bitcoin mining operatie ter waarde van 326 miljoen dollar. Op het hoogtepunt waren er 160 duizend mining rigs in gebruik en de operatie verbruikte maar liefst 10 procent van de gehele elektriciteitstoevoer van Hangzhou. Hangzhou is overigens geen klein stadje. Momenteel wonen er maar liefst 10 miljoen mensen in de stad.

 

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment