Grayscale houdt vertrouwen in komst ethereum ETF, ondanks expertzorgen

Louise de Graaf


In mei moet de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de knoop doorhakken over de ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). We hebben de afgelopen weken al uitgebreid geschreven over de onrust rondom dit potentiële ETF. De SEC startte namelijk een onderzoek naar de Ethereum Foundation en heeft nog altijd geen duidelijkheid gegeven over de classificatie van ETH.

ETF experts achten de kans daarom klein dat de SEC in mei groen licht zal geven. Maar als het aan Craig Salm ligt, de chief legal officer van Grayscale, zullen de ethereum ETF’s in mei gewoon goedgekeurd worden. Dit zegt hij via X.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto

Worden de ethereum ETF’s goedgekeurd?

Salm denkt dat de ethereum ETF’s ondanks de onrust en het gebrek aan communicatie tussen de SEC en de potentiële uitgevers gewoon goedgekeurd zullen worden in mei.

“Ik denk niet dat een gebrek aan communicatie van wetgevers een teken is van welke uitkomst dan ook. Ik laat me daar niet door afschrikken en ik geloof dat de ETF’s goedgekeurd moeten worden.”

Aldus Salm. In de weken in aanloop naar de bitcoin ETF goedkeuring was er volop overleg tussen de SEC en de verscheidene uitgevers. Salm geloofd dat er in het geval van de ethereum ETF’s weinig te overleggen is. Een hoop van de zaken die belangrijk waren voor de ethereum ETF’s zijn immers al besproken tijdens de gesprekken over de bitcoin ETF’s. 

Maar dit is niet helemaal waar. ETH is namelijk te staken. En dit is een zeer cruciaal onderwerp waar wel het een en ander over te bespreken valt tussen beide partijen. 

ETF experts zijn pessimistisch

Zoals gezegd zijn ETF experts niet zo optimistisch als Salm. Bloomberg ETF-analisten Eric Balchunas en James Seyffart achten de kans op goedkeuring in mei vrij klein. Ze geven dit scenario een 25 procent kans van slagen.

Salm brengt hier echter tegenin dat de recente goedkeuring van ethereum futures ETF’s een optimistisch teken is. Futures producten en spot producten hebben namelijk een hoge correlatie. Salm is niet de enige die optimistisch is. Onder andere Paul Grewal, de chief legal officer van Coinbase, is hoopvol.

Op 23 mei staat de eerste uiterlijke deadline op de agenda voor de SEC. Dan moet de commissie aangeven of het de ethereum spot ETF van VanEck goedkeurt. Aangezien alle ETF aanvragen vrijwel identiek zijn zal naar verwachting op deze datum ook het lot voor de andere ethereum ETF’s bepaald worden. 

 


Post Views: 78Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment