Gigantische bitcoin opnames werpen grote vragen op rondom komende ETF

Louise de Graaf


Onlangs is er een gigantische uitstroom van bitcoin (BTC) waargenomen bij crypto exchange Coinbase. De speculatie groeit dat deze activiteit  bewijs is van voorbereidingen voor de goedkeuring van een Bitcoin beursfonds (ETF).


Kerstcadeau 🎉: Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Grote bitcoin uitstroom bij crypto exchanges

In de afgelopen dagen hebben maar liefst 30.000 bitcoin de Amerikaanse exchange verlaten. Deze beweging markeert de grootste uitstroom sinds mei, zowel in bitcoin als in Amerikaanse dollars.

De precieze redenen achter deze uitstroom zijn niet volledig duidelijk. Het kan een teken zijn van grote beleggers, vaak aangeduid als ‘whales‘, die hun bitcoin verplaatsen naar veiligere opslag.

Dit kan duiden op een verwachting van prijsstabiliteit of een strategische zet voor de lange termijn.

Een andere mogelijkheid is dat institutionele beleggers zich voorbereiden op nieuwe investeringsmogelijkheden, zoals een Bitcoin ETF.

Speculatie omtrent bitcoin beursfonds

De bewegingen op Coinbase heeft tot veel speculatie geleid in de crypto-gemeenschap. Velen vragen zich af of dit een indicatie is van aanstaande grote ontwikkelingen.

Coinbase is namelijk voor 9 van de 12 partijen die een bitcoin ETF willen lanceren, de bewaarder. Dit houdt in dat het de bitcoins zal bewaren voor partijen als BlackRock en andere aanvragers.

Het blijft afwachten of de recente uitstroom van Bitcoin bij Coinbase daadwerkelijk verband houdt met de voorbereidingen voor een ETF goedkeuring, of dat er andere factoren meespelen.

De uitstroom is overigens ook waargenomen bij andere exchanges, blijkt uit data van blockchain-analyseplatform Glassnode. Op woensdag stroomde maar liefst 28.000 bitcoin weg bij de grote exchanges.

Dit markeert de grootste uitstroom in een enkele dag sinds 14 december 2022. Coinbase had hier wel het overgrote aandeel in. Namelijk 18.000 van de 28.000 BTC stroomde weg bij Coinbase.


Kerstcadeautje 🎁 PostNL’s laatste Crypto Stamp 2 nog beperkt beschikbaar voor €9,25

Brengt bitcoin ETF eerst een daling?

De verwachting is dat de eerste ETF’s in januari 2024 goedgekeurd zullen worden. Alhoewel dit volgens analisten een uitermate positieve ontwikkeling is, kan de komst aanvankelijk voor een grote correctie kunnen zorgen.

Wel kunnen de ETF’s op den duur voor een stijging zorgen. Lees hier 5 redenen waarom Bitcoin ETF voor koers van $100.000 kan zorgen.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment