Gevallen ‘cryptokoning’ van FTX verhuist naar nieuwe gevangenis

Louise de Graaf


Sam Bankman-Fried (SBF), de oprichter van de inmiddels failliete cryptobeurs FTX, wordt overgeplaatst naar een nieuwe gevangenis. De ‘cryptokoning’ moet een celstraf van maar liefst 25 jaar uitzitten. Na zijn overplaatsing doet hij dat dichter bij zijn ouders in Californië.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Van cryptokoning tot rijsthandelaar

Het leven van de cryptokoning is drastisch veranderd na zijn veroordeling tot 25 jaar gevangenisstraf. Hoewel hij zijn onschuld blijft volhouden, leeft hij nu onder erbarmelijke omstandigheden in de gevangenis.

Zijn dieet bestaat voornamelijk uit bonen en rijst, wat hem inspireerde om een handeltje in zakken rijst op te zetten. Sinds zijn opsluiting heeft hij elf kilo verloren en heeft hij moeite met slapen vanwege de constante vragen van medegevangenen over zijn rijsthandel.

De vertegenwoordigers van SBF zijn naar verluidt druk bezig om hem te verplaatsen van gevangenis. Zo zou het wenselijk zijn om hem naar een federale gevangenis in Californië te sturen. Dat zou vlakbij het huis van zijn ouders zijn, blijkt uit een rapport van The Wall Street Journal. SBF zou dan verblijven in de Federal Correctional Institution in Mendota.

Sinds augustus van vorig jaar zit de cryptocrimineel opgesloten in het Metropolitan Detention Center (MDC) in Brooklyn. Toen de grote baas van FTX veroordeeld werd vroeg hij nog om te verblijven in de gevangenis in Brooklyn. Dit omdat dit “de toegang tot zijn advocaat zou vergemakkelijken”. Bankman-Fried wordt zo overgeplaatst van zijn oorspronkelijke detentiecentrum in Brooklyn naar een gevangenis in Californië.

Overplaatsing SBF brengt hem dichterbij thuis

Sam Bankman-Fried was ooit een prominente figuur in de wereld van crypto. Zijn bedrijf, FTX, groeide snel uit tot een van de grootste crypto-exchanges ter wereld. Echter, na beschuldigingen van fraude en financieel wanbeheer, stortte FTX compleet in. Dat leidde tot een golf van juridische problemen voor Bankman-Fried. Hij werd gearresteerd en beschuldigd van het misleiden van investeerders en het verduisteren van fondsen.

Als hij wordt overgeplaatst, zou dat naar de gevangenis FCI Mendota zijn. Deze gevangenis ligt zo’n 200 kilometer van het huis van zijn ouders. Hier werd hij voor het overgrote deel al achter de tralies gezet nadat hij werd uitgeleverd van de Bahama’s in 2022 en 2023. Of de gevangenis beter zou zijn dat zijn huidige verblijf is onbekend. Wel is bekend dat de locatie momenteel 931 gevangenen huisvest.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment