Gaat bitcoin met 30 procent dalen na een ETF goedkeuring?

Louise de Graaf


Goedenavond allemaal! Ik deel mijn inzichten over de huidige situatie rondom bitcoin (BTC) in deze koersanalyse. Daarbij benadruk ik dat mijn besprekingen puur educatief zijn en geen financieel advies bevatten. Ik bespreek onder andere de recente gebeurtenissen op de markt. Daarbij heb ik een specifieke focus op de mogelijke goedkeuring van een ETF en de gevolgen daarvan op de bitcoin koers.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

De huidige situatie rondom bitcoin ETF’s

Afgelopen woensdag zagen we een opvallend rapport van Matrix dat de bitcoin prijs met wel 10% deed dalen. Het herstelde echter snel, en nu circuleren er juist geruchten over een ETF-goedkeuring. Eerst voor begin deze week en nu mogelijk op vrijdag. James Sifer, een bekende Bitcoin ETF-expert, geeft aan dat de goedkeuring waarschijnlijk tussen 8 en 10 januari zal plaatsvinden.

De markt lijkt momenteel volatiel en er wordt gespeculeerd over een mogelijke daling van 30% na de ETF-goedkeuring. Dit is wegens de angst voor een sell the news event, waarbij de koers te hard is gestegen in anticipatie van een gebeurtenis. Indien het moment daadwerkelijk aanbreekt, daalt de koers juist.

De bitcoin analyse

Naast het bespreken van de ETF’s heb ik natuurlijk ook weer een bitcoin analyse in mijn video. In mijn analyse bekijk ik de huidige situatie op de Bitcoin-markt en identificeer ik verschillende niveaus van steun en weerstand. 

Op het moment van de analyse lijkt de markt erg volatiel. Ik identificeer specifieke niveaus zoals $37.000 als potentiële steun en $48.000 tot $50.000 als weerstand na goedkeuring. De koers lijkt momenteel binnen een range te bewegen, wat kan leiden tot interessante handelsmogelijkheden. Mijn persoonlijke betrokkenheid in de crypto handel omvat strategieën voor zowel long- als shortposities, afhankelijk van de marktomstandigheden.


Crypto markt ziet $100 miljard weggevaagd worden: reden voor paniek?

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Meer leren over bitcoin en andere crypto?

Bij de Bitcoin Consultant kan je terecht voor uiterst leerzame cursussen over bitcoin, blockchain-technologie en hoe hierin te investeren. Hiervoor biedt ik zelfs een gratis cursus voor beginners! Ook heb ik een bedrijfspagina op onze website waar je meer kunt lezen over mijn diensten.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment