FTX’s duistere USDT winstpraktijken blootgelegd in nieuwe rechtszaak

Louise de Graaf


Het drama omtrent de ingestorte crypto exchange FTX is nog steeds niet afgerond. Terwijl schuldeisers op het punt staan hun vermogens (deels) terug te ontvangen, komen er nog altijd nieuwe details naar buiten.

Via een nieuwe rechtszaak blijkt dat Sam Bankman-Fried (SBF) in 2018 rekeningen bij Deltec opende. Hierdoor had de oprichter van de exchange gemakkelijker toegang tot Tether’s USDT stablecoin.


🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Deltec faciliteerde mogelijk USDT winsten

Tijdens de bull run van 2020 en 2021 zou SBF miljarden aan USDT hebben aangemaakt en verkocht, voordat ze daadwerkelijk betaalden. Hierdoor konden ze profiteren van de prijsverschillen. Er wordt beweerd dat Deltec Bank & Trust een rol speelde in het mogelijk maken van de praktijken voor zowel FTX en zijn dochteronderneming Alameda Research.

Deltec zou hebben geholpen bij het faciliteren van de misbruik van fondsen door FTX door klantendeposito’s te accepteren en deze naar Alameda Research over te maken, waarbij ze bepaalde regelgeving negeerden en Alameda’s transacties bevoordeelden.

Zowel Deltec als Tether hebben formeel afstand genomen van de beschreven onregelmatigheden en ontkennen enige betrokkenheid. Tether beweert dat Alameda Research altijd heeft betaald voor hun USDT tokens. Daarmee suggereren ze dat de transacties legitiem waren.

FTX schuldeisers klagen advocatenkantoor aan

Daarnaast hebben schuldeisers van FTX juridische stappen ondernomen tegen het advocatenkantoor Sullivan & Cromwell, LLP, waarbij ze het kantoor beschuldigen van medeplichtigheid aan de gebeurtenissen die leidden tot de ondergang van de crypto exchange.

Het advocatenkantoor, dat momenteel het faillissement van FTX overziet, wordt beschuldigd van actieve deelname aan frauduleuze activiteiten van de FTX- groep, wat resulteerde in aanzienlijke kosten van 8,5 miljoen dollar.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto

FTX handelt actief

Bloomberg rapporteerde onlangs dat de balans van FTX in oktober van 2023 nog 2,3 miljard dollar bedroeg. Tegen het einde van het jaar groeide het aanzienlijk, tot 4,4 miljard dollar. Deze stijging wijst op actieve handel, inclusief het verkopen van grote hoeveelheden crypto en het hedgen van bitcoin (BTC) posities via derivaten.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment