FTX hack opgelost, riskante EU-wet en Larry David

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel brengen we je een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen op de crypto markt van de afgelopen nacht.

Zo ben je snel op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen. Gedurende de dag kun je uitgebreidere artikelen op Crypto Insiders verwachten over deze onderwerpen.


Ethereum ETF’s op de horizon: wat verwachten crypto experts

  • icon-ethereum

    Ethereum nieuws

Beruchte FTX hack lijkt eindelijk opgelost

Het lijkt erop dat het eindelijk bekend is wie achter de beruchte hack zat van de FTX beurs. De Amerikaanse overheid heeft een trio aangeklaagd voor onder andere fraude en identiteitsdiefstal in een ‘SIM swapping’ operatie.

Het drietal wordt ervan beschuldigd dat zij de beruchte hack hadden gepleegd van $400 miljoen op 11 november 2022, rond de tijd dat de beurs ten onder ging.

Advertisement




Europese Datawet jaagt crypto industrie uit Europa

21Shares, een van de vermogensbeheerder die onlangs een bitcoin (BTC) ETF in de VS lanceerde, bracht onlangs een rapport uit over de crypto markt.

In het rapport waarschuwt het bedrijf dat de Europese Unie mogelijk de crypto industrie wegjaagt uit het continent met de aankomende Europese Datawet.

“Het ziet er niet zo duidelijk uit voor de Europese Unie. Terwijl Markets in Crypto Assets Regulation (MiCA) gecentraliseerde dienstverleners kan helpen efficiënter met hun bedrijfsvoering om te gaan, kan de clausule van de Data Act om smart contracts af te sluiten blockchain-ontwikkelaars wegjagen.”


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Volgende grote Ethereum update stapje dichterbij

Eerder deze week werd de volgende grote Ethereum (ETH) update met succes uitgerold op het ‘Sepolia’ testnetwerk.

De lancering van de update op het volgende testnet, Holesky, heeft nu een datum gekregen. De update, genaamd ‘Dencun’ zal op 7 februari lanceren op Holesky, meldt ontwikkelaar Tim Beiko.

Dat is de laatste fase voordat de update wordt uitgerold op het hoofdnetwerk. Dat zal waarschijnlijk binnen enkele weken volgen.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Polygon ontslaat 19% van werknemers

Polygon Labs, het bedrijf achter het Polygon (MATIC) layer-2 netwerk voor Ethereum, gaat maar liefst 19% van zijn personeel ontslaan, wat neerkomt op 60 werknemers.

Dat heeft afgelopen nacht CEO Marc Boiron aangekondigd. Hij geeft de schuld aan de snelle groei tijdens de vorige bullmarkt. In 2023 moesten meerdere grote crypto bedrijven inkrimpen.


Ethereum leidt ontwikkelingsrace met weerzinwekkende cijfers

  • icon-ethereum

    Ethereum nieuws

Larry David noemt zichzelf “idioot” na FTX reclame

De bekende Amerikaanse komiek Larry David, bedenker van Seinfeld en Curb Your Enthusiasm, sprak onlangs met de Associated Press (AP) over zijn rol in een reclamefilmpje voor FTX.

David verscheen in 2022 in een Super Bowl advertentie voor FTX. Hij noemt zichzelf een “idioot” dat hij hiermee toestemde en geeft toe dat hij veel geld heeft verloren omdat een deel van zijn salaris in crypto was.


Post Views: 0





Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment