Fidelity integreert bitcoin in ETF aanbod, voorbode voor de toekomst?

Louise de Graaf


Fidelity Investments, een van de grootste Amerikaanse investeringsfondsen, adviseert klanten vanaf nu officieel te investeren in crypto. Op de website van Fidelity is te zien dat het fonds bij alle ‘all-in-one’ ETF’s, zowel de conservatieve- als bij de groei portfolios, een allocatie in crypto adviseert.


MicroStrategy bereikt nieuwe mijlpaal dankzij hoge bitcoin koers

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Fidelity adviseert crypto voor alle portfolio’s

Bij het conservatieve portfolio adviseert Fidelity een allocatie van 1 procent in crypto. Bij de ‘all-in-one growth’ en bij de ‘all-in-one equity’ fondsen is dit percentage zelfs 3 procent. Over crypto zegt Fidelity op de website het volgende:

“Krijg strategische blootstelling aan crypto (1-3 procent afhankelijk van het fonds) voor een betere diversificatie. Een kleine allocatie in crypto in je portfolio kan je potentieel hogere rendementen geven en kan fungeren als een hedge tegen traditionele markten.”

De ‘crypto-allocatie’ van Fidelity betekent overigens een allocatie exclusief in bitcoin (BTC). Een dieper kijkje in de informatie over de fondsen toont namelijk aan dat de crypto allocatie verwijst naar het bitcoin spot Exchange-Traded Fund (ETF) van Fidelity. In de toekomst, met de mogelijke lancering van ethereum (ETH) spot ETF’s, zou dit dus kunnen veranderen.

Wat betekent de stap van Fidelity?

Will Clemente, een bekend crypto figuur, reageert via X op het nieuws. Hij vraagt zich af wat er zal gebeuren als die 1-3 procent groeit naar 3-6 procent. Hij suggereert dat het dan heel snel kan gaan met de groei crypto markten.

Een andere reactie merkt op dat de allocatie verandering van Fidelity enkel van toepassing is op de Canadese tak van het fonds. Desalniettemin is het een sterk teken en zou het geen verrassing zijn als andere fondsen ook een crypto allocatie als een norm voor hun fondsen gaan beschouwen.

Dezelfde reactie zegt ook dat het pas echt snel zal gaan als het grootste investeringsfonds ter wereld, Blackrock, een dergelijke allocatie zal toepassen. Tot op heden zijn hier echter geen tekenen van.

Heel groot nieuws is het vooralsnog dus niet. Wel zou het een voorbode kunnen zijn van wat de toekomst zal brengen. De Amerikaanse bitcoin spot ETF’s zijn uiteraard een groot succes, en een standaard allocatie in investeringsportfolio’s zou daarom een natuurlijke stap zijn.

 


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment