explosieve toename van duizenden tokens

Louise de Graaf


Het blockchainnetwerk van crypto Solana (SOL) wordt momenteel overspoeld door een golf van nieuwe tokens. Handelaren zijn op zoek naar de volgende grote klapper, geïnspireerd door het succes van bonk (BONK) en het bredere herstel van het ecosysteem.


Crypto-comeback: de opvallende terugkeer van 3 munten in 2023

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Tokenrecord voor Solana

Volgens gegevens van Solscan zijn er de afgelopen twee weken maar liefst 72.202 nieuwe tokens verschenen op het Solana-netwerk. Deze opmerkelijke stijging is meer dan 71 keer het aantal tokens dat gedurende een vergelijkbare periode in oktober werd gecreëerd. De dagelijkse statistieken voor nieuwe tokencreatie op Solana liggen momenteel ongeveer vier keer hoger dan ooit.

Ondanks de indrukwekkende vooruitgang van het Solana-ecosysteem, roept de plotselinge toename van tokencreatie vragen op over de organische groei van het netwerk. De stijgingen van onder meer Solana (SOL), Solana NFT’s, Solana memecoins overschaduwde dit fenomeen wellicht.

Slorg, een pseudonieme blockchain-onderzoeker en projectleider van Solana NFT-tool Sol Incinerator, benadrukt het mysterie rondom deze toename via een X-post: “Misschien kun je uitgaan van een verdubbeling of verdrievoudiging van (de creatie van nieuwe SPL-tokens) vanwege een stijging in algemene activiteit. Maar hoe verklaar je de andere 6.000 tokens per dag?”

Klassieke pump & dumps

Het fenomeen kwam aan het licht toen een nep-token voor Sol Incinerator opdook op Solana. Door on-chain transacties te volgen, ontdekte Slorg dat de fraudeur tientallen nieuwe SOL-munten had gecreëerd en deze in enkele minuten had opgepompt en gedumpt. Slorg merkt op dat veel van de dagelijks gelanceerde tokens lijken te zijn ontworpen volgens het ’30 per dag’-principe.

“Deze tokens zijn bedoeld om mensen te lokken die het ‘recente’ tabblad op Birdeye in de gaten houden,” verwijzend naar de populaire cryptodataplatform. “Wallet trails hebben gevonden dat één persoon zelf 300 tokens heeft gelanceerd in een week”, aldus Slorg afgelopen week.

“Veel mensen vertellen me, ‘Dit is het hele punt van crypto,’” zei een ontevreden Slorg. “En het is enigszins ontmoedigend, omdat ik denk dat we zoveel meer kunnen zijn.”

Post Views: 94

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment