Explosieve bitcoin koers nadert $60.000, shorters lijden grote schade

Louise de Graaf


Gisteren begon bitcoin (BTC) plotseling extreem hard te stijgen. Afgelopen nacht zette deze stijging nog een stukje door waarmee het hoogste niveau sinds november 2021 werd bereikt.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto

Bitcoin prijs raakt $57.000 aan

Te beginnen met de huidige stand van zaken. Op de grafiek van de afgelopen 24 uur is te zien dat bitcoin gisteren rond 15:00 begon te stijgen. De koers brak in een snelle beweging door het prijsgebied bij $52.000, waar BTC sinds half februari nog grote moeite had om door te breken.

De rally pauzeerde korte tijd rond $54.000 om vervolgens vannacht om 2:00 nog een tandje bij te zetten. Uiteindelijk werd een uur later de huidige lokale piek bij $57.250 bereikt.

De bitcoin koers van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap.

Op het moment van schrijven is de bitcoin prijs op crypto exchange Bybit (Powered by SATOS) $56.216. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo staat de bitcoin koers op 51.803 euro.

Wat gaat bitcoin in maart doen? Niemand weet het natuurlijk, maar speculeren kan altijd. Deel jouw verwachting voor volgende maand via de onderstaande poll! (stemmen kan maar één keer).

Lezers van Crypto Insiders die nog geen account bij Bitvavo hebben krijgen nu 10 euro gratis als welkomstbonus. Maak via deze link een account aan en handel in meer dan 200 cryptocurrencies.

Bitcoin shorters lijden forse verliezen

Waarom de bitcoin koers juist nu zo hard stijgt weet niemand precies. Het sentiment omtrent de bitcoin beursfondsen (ETF’s) blijft nog altijd positief, met zoals het er nu naar uitziet gisteren opnieuw grote instromen.

Daarnaast spelen ook de shorters ongetwijfeld een rol. Deze handelaren verwachten dat bitcoin gaat dalen en met een shortpositie maken zij zo winst. Maar, gaat BTC toch de andere kant op dan moeten zij hun shortpositie sluiten waardoor de koers juist stijgt. Dat komt omdat bitcoin gekocht moet worden om een shortpositie te sluiten.

De pijn bij de shorters is goed zichtbaar op de grafiek van blockchain-dataplatform Coinglass. Zo werden gisteren voor $177 miljoen, en vandaag al voor $104 miljoen aan shortposities geliquideerd.

Volgens analist Checkmate begaan shorters op dit moment telkens dezelfde fout: speculeren dat de heersende opwaartse trend ten einde zal komen.

“Weet je wat deze rally onderscheidt van de laatste keer dat Bitcoin in 2021 $57.000 bereikte?

Deze keer blijven shortsellers inzetten tegen de heersende opwaartse trend, waardoor ze worden geliquideerd.

Bij echte bullmarktpieken zijn het de longs [handelaren die een verdere stijging verwachten] met een hefboom die worden weggevaagd. Op dit moment zijn het de shorters.”

Artikel gaat verder na de post.

Voor de komende dag blijft de huidige piek bij $57.000 het belangrijkste obstakel. Mocht bitcoin ook door dit niveau kunnen breken dan vormt de $60.000 de volgende belangrijke horde. Indien de BTC prijs vanaf hier corrigeert ligt bij $52.700 de eerstvolgende steunzone.


🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 125,58 DOGE of 18,29 ADA! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment