explosie in ontwikkeling en activiteit

Louise de Graaf


In een periode waarin de cryptomarkt daalt en de prijzen van cryptocurrencies een neerwaartse trend volgen na het bereiken van een nieuw recordhoogte door bitcoin (BTC), onderscheidt cardano (ADA) zich opmerkelijk. Terwijl veel crypto worstelen, maakt cardano een indrukwekkende groei door in de ontwikkeling van smart contracts. Volgens gegevens van Cardano Blockchain Insights is er sinds het begin van dit jaar een ongekende toename te zien.


Cardano zet grote stap, eerste fiat stablecoin nu eindelijk een feit

  • cardano-ada-logo

    Cardano nieuws

De opmars van Plutus V2

De explosieve groei, maar liefst 170% in het aantal smart contracts, is voornamelijk te danken aan de introductie en adoptie van Plutus V2, een vernieuwde versie van Cardano’s smart contract-taal. Plutus V2 biedt ontwikkelaars verbeterde functies en voordelen, zoals kleinere transactiegroottes en lagere kosten. Bovendien zorgt het voor een flexibeler en schaalbaarder raamwerk voor het bouwen van applicaties. Deze upgrades hebben geresulteerd in een dagelijkse toevoeging van bijna 500 nieuwe smart contracts aan het netwerk, met een totaal dat nu op een indrukwekkende 39,000 staat.

Naast de groei in smart contract-ontwikkeling, vertoont Cardano ook een significante stijging in gebruikersactiviteit. De afgelopen 30 dagen bereikte het aantal actieve walletadressen op het netwerk een piek van meer dan 600,000, een stijging van bijna 40% in dezelfde periode.

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor ADA

Cardano blijft achter de schermen dus rustig vooruitgang boeken en de aandacht trekken van investeerders en ontwikkelaars. De toename in smart contracts en de groeiende gebruikersbasis suggereren een sterke toekomst voor het netwerk.

In een tijd waarin velen de stabiliteit van de crypto-markt in twijfel trekken, bewijst Cardano dat innovatie en groei mogelijk zijn, zelfs onder de moeilijkste omstandigheden. Het netwerk blijft zijn infrastructuur uitbreiden en versterken, wat belooft voor de lange termijn bij te dragen aan zowel de waarde van ADA.

Tegelijkertijd zagen we vandaag wat minder goed nieuws voor cardano. Het werd namelijk op basis van marktkapitalisatie ingehaald door de populaire memecoin dogecoin (DOGE). Hiermee verloor het de 8e plaats en moet het nu genoegen nemen met plek 9.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment