Europa’s een na grootste bank investeert in Bitcoin ETF van BlackRock

Louise de Graaf


Het blijkt dat de grote internationale bank BNP Paribas direct heeft geïnvesteerd in bitcoin (BTC).

De op één na grootste bank van Europa heeft namelijk aandelen gekocht van de bitcoin spot exchange-traded fund (ETF) van BlackRock.

BNP Paribas investeert in bitcoin, maar niet wat men hoopt

BNP Paribas heeft in het eerste kwartaal van 2024 1.030 aandelen gekocht van het bitcoin beursfonds van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld.

Dat blijkt uit een rapport ingediend op 1 mei bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Omdat het hier om een spotfonds gaat, betekent dit dat de enorme bank directe blootstelling aan bitcoin heeft.

Het gaat hier echter niet om een grote investering. BNP Paribas betaalde $40,47 per aandeel van de BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT).

Met 1.030 IBIT-aandelen betekent dit dat BNP Paribas slechts $41.684 investeerde in het fonds. Dat is minder dan de waarde van één hele bitcoin.

Minuscuul bedrag voor grote bank

Aangezien we hier spreken over de op één na grootste bank van Europa qua activa in beheer, is dit een minuscuul bedrag dat de bank investeert.

Desondanks is het een van de eerst bevestigde gevallen van een enorme financiële institutie die geïnvesteerd heeft in de relatief nieuwe bitcoin-ETF’s.

De enige reden waarom we hiervan af weten is omdat de SEC institutionele beleggers met meer dan $100 miljoen aan activa in beheer verplicht dit soort investeringen te melden. Dat geldt dus ook voor buitenlandse instellingen die Amerikaanse ETF’s kopen.

Bitcoin-ETF’s presteren ondermaats laatste tijd

De Amerikaanse bitcoin-ETF’s presteerden zeer sterk in de eerste maanden van dit jaar. De laatste weken zien de beursfondsen echter voornamelijk een netto-uitstroom.

Dat ging gepaard met dalende koersen en een verslechterend marktsentiment. Gisteren nam de uitstroom bij de ETF’s sterk af en we zien inmiddels ook de koersen en het sentiment voorzichtig herstellen. De bitcoin koers viel deze week naar de $56.500, maar test nu weer de $60.000.

Matt Hougan, CEO van Bitwise, een van de bitcoin-ETF uitgevers, zei vorige maand nog dat een “nog grotere” kapitaalgolf wellicht pas later dit jaar volgt.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment