Ethereum oprichter Vitalik Buterin laat ENS crypto gigantisch stijgen

Louise de Graaf


Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin heeft gisteren de koers van ERC20 token ethereum name service (ENS) een flinke boost gegeven. De Russische crypto-ingenieur sprak vol lof op sociale mediaplatform X over het Ethereum project. Als gevolg schoot de koers met meer dan 60 procent de lucht in tot hoogtes die lange tijd niet meer gezien zijn.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

“Ethereum Name Service is super belangrijk’’

Buterin prees het project gisteren in een bericht op X door het te labelen als ‘’super belangrijk’’ en herhaalde dat het platform toegankelijk en betaalbaar moet blijven voor alle gebruikers het Ethereum netwerk, vooral die op layer-2 netwerken.

Ethereum Name Service is een platform dat het mogelijk maakt om walletadressen om te zetten in gemakkelijk leesbare namen. De huidige walletadressen omvatten een lange reeks aan letters en cijfers, wat bij velen tot verwarring en zelfs verlies van tegoeden leidt.

Ethereum Name Service biedt gebruikers de mogelijkheid een eigen domeinnaam te kiezen dat eindigt op ‘.eth’. Hiermee wordt het makkelijker om fondsen over te maken tussen partijen op het netwerk.

‘’Alle L2’s zouden moeten werken aan (trustless, op merkle-proof gebaseerde) CCIP-resolvers, zodat we ENS-subdomeinen rechtstreeks op L2’s kunnen laten registreren, bijwerken en uitzetten’’, zo schreef Buterin.

Schalingsnetwerken zoals Polygon (MATIC), Optimism (OP) en Arbitrum (ARB), die een essentieel onderdeel vormen van de schaalbaarheid van het Ethereum netwerk, zouden ENS-adressen moeten kunnen registreren volgens Buterin om hun gebruiksgemak te bevorderen.

ENS koers stijgt 70%

Het bericht van Buterin liet de koers van ENS al snel ontploffen. Om 14:37 deelde Buterin zijn bericht met zijn 5 miljoen X-volgers en direct schoot de koers als een raket de lucht in. Om 14:35 uur stond de prijs van ENS nog gelijk aan 8,957 dollar, maar na iets meer dan een uur werd een absolute piek van 14,70 dollar bereikt.

Dit weerspiegelt een totale stijging van maar liefst 64 procent. Na een kleine correctie is de koers vannacht weer begonnen aan een opmars. Vanochtend werd een nieuw hoogtepunt van nipt onder de 16 dollar neergezet. De laatste keer dat de koers zo hoog stond was in februari vorig jaar.

Win crypto met de gratis crypto-quiz

Crypto Insiders presenteert een spannende quiz over de cryptowereld van 2023. Doe mee op 5 januari om 13:00 uur en maak kans op 5 miljoen Shiba Inu, 20 XRP of andere fantastische crypto-beloningen. Volg ons op Instagram en doe morgen om 13:00 mee met de crypto quiz!

Meedoen

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment