Ethereum oprichter geeft belangrijk financieel advies

Louise de Graaf


Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum (ETH), heeft zijn vijf miljoen volgers op sociale mediaplatform X financieel advies meegegeven. In reactie op controversieel advies om ‘’voorzichtig te zijn met diversificatie’’ deelt de crypto-pionier vier belangrijke financiële lessen.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Ethereum oprichter adviseert

Buterin reageert op een X-bericht van Alex Voigt, een Duitse engineer met 114 duizend X-volgers. Voigt bekritiseert de welbekende investeringsstrategie van diversificatie door te verwijzen naar Bill Gates, mede-oprichter van Microsoft.

Voigt schrijft dat nadat Bill Gates bevriend raakte met Warren Buffet, hij begon zijn portfolio te diversifiëren en Microsoft-aandelen te verkopen. Hij benoemt dat het vermogen van Gates 1,33 biljoen dollar had kunnen zijn als hij deze stap niet zou hebben gezet, in plaats van de huidige 138 miljard dollar. ‘’Wees voorzichtig met diversificatie en met vrienden die het aanbevelen’’, zo concludeert hij.

Volgens Buterin is dit ‘’vreselijk advies’’, en hij deelt vier belangrijke lessen met zijn volgers.

Ten eerste schrijft hij diversificatie juist als goed te beschouwen. Diversificatie verwijst naar het principe van het spreiden van investeringen over verschillende activa of beleggingscategorieën.

Ten tweede moedigt hij mensen aan te sparen. Specifiek geeft hij het advies om het punt te bereiken waarop je genoeg hebt om ‘’meerdere jaren aan uitgaven te dekken’’. ‘’Financiële zekerheid is vrijheid’’, zo vervolgt hij.

Ten derde beveelt hij aan om saai te zijn met het grootste deel van je portfolio. Hiermee doelt hij hoogstwaarschijnlijk naar de strategie van het kiezen van stabiele, minder volatiele beleggingen voor het grootste deel van je investeringen. Binnen het crypto-landschap zul je dan al snel uitkomen bij bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

Tot slot raadt hij ten zeerste het gebruik van een hefboom (leverage) af die groter is dan 2x. Hefboom betekent het gebruik van geleend geld om een grotere positie in te nemen dan wat je met je eigen kapitaal zou kunnen kopen.

ENS crypto geprezen door Buterin

Eerder deze week trok Buterin ook al de aandacht door Ethereum Name Service (ENS) te loven op X. Ethereum Name Service, een platform waarmee walletadressen omgetoverd kunnen worden in gemakkelijk leesbare namen, is volgens Buterin ‘’super belangrijk’’.

De ENS koers schoot dankzij Buterin met een indrukwekkende 64 procent de lucht in. Sinds de piek is de koers weliswaar deels gecorrigeerd, maar bdeze ligt nog steeds ongeveer 37 procent boven het niveau van vóór het X-bericht.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment