Ethereum oplossing ‘Starknet’ lanceert vandaag: dit moet je weten

Louise de Graaf


Vandaag, op 12 maart, staat een belangrijke mijlpaal gepland voor Starknet. Het populaire schaalnetwerk van Ethereum (ETH) zal zijn v0.13.1 update werkelijkheid maken. De upgrade is een belangrijke stap vooruit van Starknet naar betere schaalbaarheid en functionaliteit op het Ethereum-netwerk. Bovendien hebben updates vaak een grote impact op de koers van de eigen token.

Wat is starknet?

Starknet, ontwikkeld door StarkWare Industries, is een schaaloplossing van het Ethereum netwerk. Het stelt ontwikkelaars in staat om gedecentraliseerde applicaties (dApps) te bouwen op een toestemmingsloze layer 2-blockchain. Daardoor worden transacties sneller en goedkoper verwerkt dan op de Ethereum-mainnet.

Waarom vandaag belangrijk is

Op 12 maart staat de upgrade van Starknet naar versie v0.13.1 gepland. Deze upgrade brengt verschillende verbeteringen met zich mee. Daaronder vallen optimalisaties voor netwerkprestaties en ondersteuning voor nieuwe RPC-versies. Met deze upgrade streeft Starknet naar een verbeterde gebruikerservaring en een verdere versterking van de prestaties van het netwerk.

Op dinsdag 5 maart werd de update al getest op het Sepolia testnetwerk. Een dag later werd het ook op het Goerli testnetwerk gelanceerd. Starknet gebruikers zijn over het algemeen positief over de update. Dit zou een potentieel positieve invloed hebben op de starknet (STRK) koers.

Airdrop van 700 miljoen tokens

De lancering van hun STRK-token, middels een grote airdrop, heeft veel aandacht getrokken in de crypto-gemeenschap. Bij deze airdrop, die op 20 februari plaatsvond, werden meer dan 700 miljoen tokens verdeeld onder 1,3 miljoen wallets. Gebruikers die hun tokens nog willen claimen hebben tot 20 juni 2024 de tijd. 

De Total Value Locked (TVL), ofwel de totale waarde vergrendeld in smart contracts, van Starknet komt uit op ruim 54 miljoen dollar, zo blijkt uit data van DeFiLlama. De TVL is het afgelopen jaar enorm hard gestegen. Een jaar geleden werd er namelijk nog minder dan 1,5 miljoen dollar vastgezet op het netwerk.

Starknet koers

Momenteel gaat een starknet token voor $2,44 over de toonbank. De koers steeg op 5 maart, de dag waarop de update voor het eerst werd getest, van $1,75 naar $2,26. De grens van $2,50 lijkt een lastige psychologische weerstand te zijn, waar de koers nog niet doorheen is gebroken.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment