Ethereum oplossing Arbitrum (ARB) staat voor belangrijke dag

Louise de Graaf


Arbitrum (ARB), een layer-2 oplossing op het Ethereum (ETH) netwerk, staat op het punt om 2,32 miljard dollar aan vergrendelde tokens vrij te geven. Deze aankondiging heeft de naam ‘Cliff Unlock’ gekregen, dat op 16 maart plaatsvindt.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto

Massale tokenontgrendeling bij Arbitrum

De ontgrendeling komt als een belangrijke mijlpaal voor Arbitrum. Het project krijgt steeds meer erkenning als een veelbelovende oplossing voor de huidige beperkingen van het Ethereum netwerk. Door middel van layer 2-technologie streeft Arbitrum ernaar om de schaalbaarheid en doorvoer van transacties op Ethereum aanzienlijk te verbeteren.

Volgens de cijfers van Token Unlocks zal het gaan om 1,1 miljard tokens van de crypto. Dit bedrag komt ongeveer overeen met 76 procent van de circulerende voorraad. De tokens die gaan worden uitgegeven worden onderverdeeld over de belanghebbende. Zo zal Arbitrum 673,5 miljoen tokens ontgrendelen voor zijn team en adviseurs. Tegen de huidige prijzen gaat het om 1,41 miljard dollar wat zij zullen krijgen. Investeerders krijgen 438,25 miljoen tokens krijgen, wat zo’n 915 miljoen dollar vertegenwoordigt volgens de huidige koers.

De aankomende ontgrendeling van 2,32 miljard dollar aan tokens heeft geleid tot zowel enthousiasme als bezorgdheid in de cryptowereld. Aanhangers van het project zien dit als een positieve ontwikkeling die de liquiditeit zal vergroten en de adoptie van Arbitrum zal stimuleren. Anderen zijn echter bezorgd dat de massale vrijgave van tokens de markt kan overspoelen waardoor de prijs van ARB mogelijk naar beneden gaat.

Zorgt de prijsdruk voor een stijging of daling?

Arbitrum heeft de afgelopen tijd een reputatie opgebouwd als een van de meest veelbelovende cryptoprojecten. Met zijn focus op schaalbaarheid en lage transactiekosten heeft het platform veel aandacht getrokken van ontwikkelaars en gebruikers die op zoek zijn naar alternatieven voor het overbelaste en dure Ethereum netwerk.

Het ontgrendelingsproces zelf zal niet worden uitgevoerd in verschillende tranches, verspreid over een bepaalde periode. Dit is vaak wel het geval om een ​​geleidelijke integratie in de markt mogelijk te maken. Echter spreekt Arbirtrum over een ‘Cliff Unlock’ waarbij alle tokens op hetzelfde moment vrijgegeven worden.

Wat dit voor de prijs zal betekenen is voor alsnog gissen. In een X-post deelde crypto-expert JJcycles een opvallend perspectief. Zo deelde hij dat toen een soortgelijk tokenrelease plaatsvond bij solana (SOL), de prijs juist steeg. Vaak wordt gesuggereerd dat bij een ‘Cliff Unlock’ de prijs keldert als gevolg van een overaanbod op de markt.

“De laatste keer dat ik zo’n enorme ontgrendeling zag tijdens een bullmarkt van een relatief grote munt was met Solana tijdens de vorige cyclus. Uiteindelijk steeg het veel hoger, bullish sentiment”, luidt de X-post. “Is het deze keer hetzelfde? Misschien, misschien ook niet.”


Post Views: 85

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment