Ethereum ontwikkelaars kondigen grote verandering op het netwerk aan

Louise de Graaf


Vorige week heeft het Ethereum (ETH) netwerk zijn langverwachte ‘Dencun’ upgrade ondergaan, waarmee transactiekosten op schalingsnetwerken drastisch zijn verlaagd. Ontwikkelaars van de layer-1 blockchain kijken echter alweer vooruit naar de volgende hard fork, en zijn het vandaag eens geworden over een belangrijke wijziging wat betreft staking op het netwerk.


Ethereum Foundation onderzocht door autoriteiten, onrust in gemeenschap

  • icon-ethereum

    Ethereum nieuws

Ethereum Pectra upgrade

Om een validator te worden op het Ethereum netwerk, om zo actief een steentje bij te dragen aan de blockchain, dien je 32 ETH te staken. Het is niet mogelijk om transacties te valideren en nieuwe transactieblokken toe te voegen aan de keten met een inleg van minder of meer dan 32 ETH.

Ethereum kernontwikkelaars zijn het gisteren tijdens Consensus Layer Meeting 130 eens geworden om hier verandering aan te brengen. Ze willen stakers de mogelijkheid bieden om meer ether te vergrendelen in stakingcontracten. 32 ETH zal nog altijd een minimum blijven, maar niet meer dienen als bovengrens. Deze moet namelijk flink verhoogd worden, naar 2.048 ETH.

Deze voorgestelde verbetering, ook wel EIP-7251 genoemd, zou het makkelijker maken voor grote staking operaties om het consensusmechanisme te betreden. Momenteel dienen grote partijen, zoals bijvoorbeeld crypto exchanges, al hun ether uit te spreiden over talloze validators. Indien het limiet verhoogd wordt, hoeven zij nog maar slechts één validator te beheren, waardoor de complexiteit mogelijk afneemt.

Des te meer ether wordt gestaket, des te veiliger het netwerk. Het maakt het namelijk lastiger voor kwaadwillenden om controle te krijgen over de blockchain.

De Pectra hard fork wordt ergens aan het einde van het jaar verwacht.

Hoger limiet ETH vergoedingen

Eerder deze week kon je tevens in het Ethereum nieuws lezen dat Ethereum ontwikkelaars momenteel pleiten voor het verhogen van het limiet op transactiekosten. Dit kan resulteren in een daling van 15 tot wel 33 procent van de tansactiekosten op Ethereum, wat al jaren een groot discussiepunt is binnen de cryptogemeenschap. Een keerzijde is dat het de blockchain een stuk groter zou maken.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment