Ethereum kan $4.500 bereiken voor livegang van ETF’s

Louise de Graaf


Ethereum (ETH) zette in de afgelopen weken een indrukwekkende rally neer. De grootste altcoin van de markt steeg vanaf 20 mei met bijna 30 procent en handelt nu zelfs in de buurt van de psychologische grens van 4.000 dollar. Als het aan de CEO en oprichter van DeFiance Capital Arthur Cheong ligt, kunnen we een verdere stijging verwachten tot $4.500, nog voor de fondsen zijn gelanceerd.

Ethereum ETF goedkeuring vandaag, mijn plan en verwachting

Ethereum ETF goedkeuring vandaag, mijn plan en verwachting

Optimisme door Ethereum ETF’s

Het optimisme van Cheong is gebaseerd op de goedkeuring van de ETH exchange traded funds (ETF’s) aanvragen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het betekent dat de ETF’s binnenkort genoteerd en verhandeld kunnen worden op beurzen. Volgens de DeFiance Capital oprichter zal dit de vraag naar ethereum kunnen vergroten.

Arthur verwacht dat een doorbraak boven de weerstandszone van 4.000 tot 4.100 dollar een grote hoeveelheid aan shortposities zou liquideren. Dit zou een verdere prijsstijging kunnen veroorzaken doordat traders gedwongen worden om hun shortposities te dekken.

Nieuwe ETH all-time high in handbereik

Op het moment van schrijven wordt ETH verhandelt rond de 3,963 dollar. Een stijging tot Arthur Cheong verwachte waardering van 4.500 dollarzou een toename betekenen van 13,5 procent. De digitale munt zou daarmee ook erg dichtbij zijn vorige all-time high (ATH) van 4.878 dollar komen te staan.

Voorlopig blijft de daadwerkelijke lancering van de ETF’s nog onduidelijk. Verschillende vermogensbeheerders, waaronder BlackRock, Fidelity, VanEck, Grayscale, Franklin Templeton, Invesco Galaxy, Bitwise en ARK 21Shares, wachten het nieuws van de SEC af.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

Een miljarden instroom voor ethereum?

De Bloomberg analist Eric Balchunas vergelijkt de huidige goedkeuring met die van de bitcoin (BTC) Spot ETF’s, maar verwacht lagere volumes voor ETH. Hij voorspelt een initiële handel van 1 tot 2 miljard dollar, aanzienlijk minder dan bij BTC.

VanEck’s Matthew Sigel benadrukt de sterke investeringscasus voor Ethereum en verwacht dat technologie- en aandelenbeleggers meer interesse zullen tonen in het gedecentraliseerde applicatie (dApps) ecosysteem van Ethereum. De goedkeuring biedt volgens hem nieuwe investeringsmogelijkheden en zet de toon voor verdere groei en acceptatie in de crypto markt.


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment