Ethereum in januari ingehaald vanuit onverwachte hoek

Louise de Graaf


Als je in 2023 overwoog om te investeren in crypto, dan waren non-fungible tokens (NFT’s) vermoedelijk niet het eerste waar je aan dacht. Althans, dat is niet waar het gros van de investeerders vorig jaar aan dacht. Daarom presteerden ze ook niet zo goed. Maar in januari is dat veranderd; de markt in zijn geheel presteerde zelfs beter dan ethereum (ETH).


Ethereum ETF kan nog veel langer duren, waarschuwt grote bank

  • icon-ethereum

    Ethereum nieuws

NFT’s verslaan Ethereum

Meten hoe het met de NFT-markt gaat doe je niet zomaar. Er bestaan veel verschillende NFT-reeksen waarvan de ene reeks populair is dan de ander, en elke individuele NFT kan ook weer een andere prijs hebben dan het volgende exemplaar in de reeks. Daarom hebben blockchain-analysebedrijven indexen gemaakt voor deze markt.

Zo heeft Nansen de NFT-500-index, die de prestaties van de 500 grootste collecties op Ethereum volgt. Deze index is van 1 januari tot 31 januari 2024 gestegen van 344 naar 376 punten, een stijging van 9,3%. Dat is bovendien met een kleine correctie naar het einde van de maand toe. De piek was met 388 punten vorige week vrijdag namelijk 3% hoger.

Tegelijkertijd is de ethereum koers in januari met slechts 3% gestegen. Halverwege de maand stond de koers weliswaar een stuk hoger – zo’n 19% om precies te zijn – maar dit was maar van korte duur. Nadat de eerste spot-ETF’s voor bitcoin (BTC) geïntroduceerd waren zakte de koers weer.

NFT-markt sterker geworden na crypto bearmarkt

In een interview met CoinDesk op de Taiwan Blockchain Week verklaarde Animoca Brands-medeoprichter Yat Siu hoe de vork in de steel zit. “De meerderheid van de speculanten in de NFT- en GameFi-sectoren is vertrokken. De basis [van de markt] is nu sterker, want de overgebleven mensen hebben oprechte interesse,” aldus Siu.

Dat er nog steeds interesse is in deze speciale tokens blijkt uit de terugkeer van bekende partijen. Zo heeft Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump opnieuw een NFT-collectie om zijn populariteit een boost te geven. Ook heeft sportkledinggigant Nike besloten om groots in te zetten op NFT’s.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment