Ethereum hype blijft nog achter, maar de spanning stijgt

Louise de Graaf


Ondanks dat ethereum (ETH) zich aanzienlijk heeft hersteld van zijn dieptepunten in 2022, blijkt uit een nieuw rapport van de crypto-analysefirma Kaiko dat de echte hype rondom ETH nog niet echt is begonnen. Dit in tegenstelling tot bitcoin (BTC), dat flink heeft geprofiteerd van de hype rond de goedkeuring van BTC ETF’s in de Verenigde Staten. Wanneer kunnen we verwachten dat ETH weer in de spotlight komt te staan?


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum ETF’s?

Interessant is dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) recentelijk besloten heeft om zijn besluit over de spotmarkt Ethereum ETF-aanvraag van de bankgigant Fidelity uit te stellen tot maart. Volgens Kaiko is er wel enige opwinding rondom de aanvragen voor ETH ETF’s, maar laten de data zien dat agressieve speculatie nog niet echt is begonnen.

“Het handelsvolume van ETH is gestegen, maar op de derivatenmarkten ontbreken de tekenen dat handelaren zich positioneren voor een rally. ETH futures ETF’s hebben ook een paar trage maanden achter de rug.”

Kaiko stelt ook dat de correlatie tussen BTC en ETH historisch laag is op het moment. Dat heeft ook alles te maken met de goedkeuring van Bitcoin spot ETF’s. Het valt volgens Kaiko nog te betwijfelen of de komst van spot ETF’s voor ethereum even belangrijk gaat zijn. Sterker nog, we moeten eerst nog maar eens zien dat dergelijke ETF’s überhaupt groen licht krijgen van de SEC.

Ethereum kan een eigen verhaal schrijven

Kaiko benadrukt echter dat Ethereum over meerdere verhaallijnen beschikt; als ETF’s geen enthousiasme opwekken, kunnen wellicht nieuwe Layer-2-oplossingen of het succes van EigenLayer en restaking dit wel doen.

De grootste bank ter wereld, JPMorgan, schat de kans niet bijzonder groot in dat Ethereum spot ETF’s binnenkort al op de markt verschijnen. Tegen het einde van mei zal de SEC hier meer over naar buiten brengen, maar volgens JPMorgan is de kans op goedkeuring van Ethereum ETF’s minder dan 50%. Als we deze bank mogen geloven dan zal het dus nog wel even duren voordat ook Ethereum spot ETF’s krijgt.

De hype blijft zodoende ook nog wat achter. Maar zoals Kaiko aangeeft in het rapport, heeft Ethereum meer om naar uit te kijken dan enkel de komst van ETF’s. Daarbij komt dat de kans bestaat dat vroeg of laat deze investeringsproducten alsnog op de markt verschijnen, met alle hype die daarbij zal komen kijken.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment