Ethereum heeft ‘mentaliteitsverandering’ nodig, aldus oprichter

Louise de Graaf


De wereld van cryptocurrencies staat nooit stil, en het recente succes van de Dencun hard fork binnen het Ethereum (ETH) netwerk bewijst dit eens te meer. Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, benadrukt het belang van een verschuiving in denkwijze naar de ontwikkeling van layer-2 (L2) dApps. Deze stap is cruciaal voor de impact van Ethereum op zowel het internet als het conventionele financiële systeem.


Nieuw Ethereum tijdperk ingeluid: ‘Dencun’ update is gelanceerd

  • icon-ethereum

    Ethereum nieuws

Nieuwe mogelijkheden voor Ethereum na Dencun

De Dencun hard fork heeft de weg geplaveid voor een toekomst waarin Ethereum zich meer concentreert op de zogheten ‘L2 rollups’. Deze technologie maakt het mogelijk om transacties efficiënter te verwerken door de kosten die gepaard gaan met het indienen van cryptografische bewijzen op de basislaag van Ethereum, te verminderen. Buterin lichtte dit toe tijdens de ETH Global’s Pragma London event, dat meldt Cointelegraph.

“Met de succesvolle implementatie van Dencun hebben we een fundamentele mijlpaal bereikt in rollup-schaalvergroting. Het is nu zaak om deze voortgang te blijven doorzetten,” aldus Buterin.

Een veranderend Ethereum

Buterin benadrukt dat het Ethereum ecosysteem zich moet aanpassen om een significante impact te hebben buiten zijn eigen gemeenschap. De eerste tien jaar waren voornamelijk gericht op interne ontwikkeling, maar nu is het tijd voor Ethereum om zich naar buiten te richten. “Het is tijd dat we de wereld laten zien wat Ethereum echt kan betekenen,” stelt Buterin.

“De techgeeks probeerden techgeeks tevreden te stellen en mooie technologie te creëren. Het tweede decennium moet Ethereum zien doorbreken en een grote impact hebben op de wereld.”

De Dencun hard fork markeert een verschuiving van een focus op de eerste laag (L1) naar een toekomst waarin L2-oplossingen centraal staan. Dit betekent niet dat ontwikkelingen op L1 volledig zullen stoppen, maar de nadruk ligt nu meer op het onderhouden dan op radicale veranderingen.

Het succes van de Dencun hard fork en de oproep van Buterin tot een L2-gecentreerde toekomst beloven een nieuw tijdperk voor Ethereum, waarbij de nadruk ligt op uitbreiding, verbeterde functionaliteit en een grotere impact op de digitale en financiële wereld.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment