Ethereum futures op nieuw record in afwachting van ETF besluit

Louise de Graaf


Liefhebbers van ethereum (ETH) hopen dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) vandaag nog een spot-ETF voor ethereum goed zal keuren.

Vandaag verloopt namelijk de eerste definitieve deadline van een van de aanvragen voor zo’n beursfonds. Ook handelaren in ethereum-futures is dit opgevallen, wat het heeft gezorgd voor een nieuw record voor deze financiële contracten.

Crypto Ontbijt: Bitcoin-wallets dieptepunt, Ethereum-ETF besluit & meer

Crypto Ontbijt: Bitcoin-wallets dieptepunt, Ethereum-ETF besluit & meer

Record voor ethereum futures

Uit gegevens van Coinglass blijkt dat de interesse deze week door het dak is gegaan. Op het moment van schrijven ligt het open interest (OI), oftewel het totale bedrag aan openstaande futurescontracten, op 4,15 miljoen ETH. Bij de huidige koers is dat ruim 15 miljard Amerikaanse dollar waard. Dat is fors meer dan begin deze maand, toen de waarde een bodem vond rond 3,1 miljoen ETH, of 9,6 miljard dollar.

Ook betreft het opnieuw een record, in ieder geval gemeten in dollars. Het vorige record was van halverwege maart dat lag op 13,2 miljard dollar. Dat komt voornamelijk doordat de ethereum koers flink is gestegen, de waarde in ETH kwam namelijk niet in de buurt van het vorige record. Dat werd in oktober van 2022 gevestigd en lag op ruim 5 miljoen ETH.

Het record voor de Open Interest in ETH is dus nog niet verbroken, maar het komt wel aardig in de buurt. Sinds de koersen van cryptocurrencies in september hard zijn gestegen, zijn dit soort financiële producten een stuk populairder geworden. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor ethereum-optiecontracten.

Goedkeuring ethereum ETF’s nu gegarandeerd?

Vooralsnog moeten we het doen met de verwachting dat de SEC de fondsen goed zal keuren, want bevestiging is er nog niet. Toch hebben gisteren 5 vermogensbeheerders hun aanvragen voor spot-ETF’s licht aangepast, wat de kans op goedkeuring moet vergroten. De markt lijkt er nu vanuit te gaan dat de fondsen goedgekeurd zullen worden.

Nog niet zo lang geleden waren de meeste handelaren helemaal niet van mening dat de SEC ze zo snel goed zou keuren. Slechts 11% van de handelaren verwachtte eind vorige week dat de goedkeuring vóór het eind van deze maand zou komen. Inmiddels is dat percentage veel hoger. Op gokplatform Polymarket verwacht 69% dat de beleidsmaker minimaal één spot-ETF voor ethereum goed zal keuren.


Post Views: 211

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment