‘Ethereum ETF’s zijn goedgekeurd wegens verkiezingen’

Louise de Graaf


Tijdens het grootse crypto evenement Concensus 2024 werd de directeur van Ark Invest, Cathie Wood, geïnterviewd door Peter McCormack. Uit het interview kwam naar voren dat de ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s) mogelijk zijn goedgekeurd omwille van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november van dit jaar.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum ETF tegen verwachting in goedgekeurd

Volgens Woods werden de ethereum ETF’s plotseling en geheel onverwachts goedgekeurd door de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC).

“De verwachting was dat het absoluut niet zou worden goedgekeurd. Als het zou worden goedgekeurd op de reguliere wijze, dan zouden we vragen moeten krijgen van de SEC. Niemand heeft op voorhand vragen gekregen van de SEC.”

Meningen draaien in Huis van Afgevaardigden

Woods is van mening dat het sentiment van het Huis van Afgevaardigden rondom de Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act (FIT21) is veranderd. Zo werd recentelijk deze nieuwe wet opvallend genoeg goedgekeurd. Deze instemming kwam van zowel de kant van de Democraten als van de Republikeinen. Hierdoor lijkt het erop dat dit een belangrijk onderwerp is voor de aanstaande presidentsverkiezingen.

Kortgeleden zocht de voormalig president Donald Trump, die zich nu opnieuw kandidaat heeft gesteld, al toenadering tot de wereld van cryptocurrencies. Hij sprak positief over de digitale valuta’s, waarmee hij terugkwam op negatieve uitspraken over onder andere bitcoin (BTC) in zijn eerste termijn als president. Afgelopen week liet Trump zelfs weten dat hij crypto donaties zou accepteren voor zijn campagne. Volgens Wood trok dit vooral de aandacht van het team rondom de huidige president Joe Biden.

Afsluitend liet de directeur van Ark Invest weten dat een eventuele Solana ETF in de lijn der verwachting ligt. Echter zal er geen ETF voor memecoins worden gelanceerd. De grote investeringsmaatschappijen zouden alleen maar de grote cryptocurrencies accepteren, aldus Wood.

Ethereum ETF’s zijn goed voor bitcoin koers, zegt Michael Saylor

Ethereum ETF's zijn goed voor bitcoin koers, zegt Michael Saylor

Ark Invest helpt bitcoin ontwikkelaars

In het interview werd verder nog gesproken over de Ark 21Shares Bitcoin ETF. Zo vertelde Wood dat er geen winsten worden gemaakt met de transactiekosten van de investeerders. Er is bewust gekozen voor een laag percentage, zodat de ETF toegankelijk is voor iedere investeerder. Daarnaast reserveert Ark Invest een deel van haar winsten uit haar private fondsen om bitcoin ontwikkelaars te ondersteunen. 


Post Views: 420

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment