Ethereum ETF’s kunnen morgen al worden goedgekeurd

Louise de Graaf


Nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in januari de eerste spot-ETF’s voor bitcoin (BTC) goedkeurde, is de markt vrijwel direct zijn aandacht gaan richten op de verschillende ETF-aanvragen voor ethereum (ETH). Die zijn nog steeds niet goedgekeurd, maar daar zou morgen al verandering in kunnen komen.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

SEC treuzelt met aanvragen ethereum-ETF’s

De aanvragen voor ethereum-beursfondsen zijn erg vergelijkbaar met de goedgekeurde aanvragen voor de bitcoin-ETF’s, want ook de aanvragen voor die van ethereum zijn voor spot-ETF’s. Voor deze aanvragen moet de SEC binnen bepaalde deadlines reageren, maar tot nu toe zijn die deadlines elke keer komen te vervallen – helaas zonder resultaat.

Tot overmaat van ramp is de beleidsmaker in maart weer verder gegaan met het onderzoeken van Ethereum als project. De industrie ziet dit als een soort gecoördineerde aanval op Ethereum, omdat het de perfecte reden is om de beslissingen voor de spot-ETF’s uit te stellen of zelfs volledig uit te stellen. Het overheidsinstituut zou zelfs zó weinig goede argumenten voor afwijzingen hebben dat het volgens critici zoekt naar redenen om de beursfondsen alsnog af te wijzen.

Ethereum spot-ETF’s sneller dan verwacht?

Toch is er nog hoop. Voor verschillende ETF-aanvragen is een deadline nabij, schrijft Bloomberg-analist James Seyffart op sociale mediaplatform X. De eerstvolgende deadlines verlopen aankomende donderdag en zijn voor de fondsen van VanEck en Bitwise. Een dag later verloopt de vierde deadline voor die van ARK Invest en 21Shares. Ook de deadline van het fonds van VanEck is de vierde, wat bovendien de laatste deadline is. De ETF van Hashdex volgt op 30 mei met eveneens de vierde deadline.

Seyffarts collega Eric Balchunas schrijft dat hij heeft gehoord dat de SEC herziene versies van deze aanvragen vóór morgenochtend 10 uur (Oost-Amerikaanse tijdzone, dus in Nederland om 4 uur ‘s middags) moeten zijn ingeleverd. Dat maakt volgens Balchunas eventueel zelfs een goedkeuring op woensdag mogelijk.

Of de fondsen inderdaad zo snel worden goedgekeurd is natuurlijk de vraag, de SEC zou ook kunnen kiezen voor een afwijzing. In ieder geval denken analisten dat een goedkeuring erg gunstig zou zijn voor de ethereum koers, want bijna niemand lijkt te verwachten dat de SEC de fondsen goed zal keuren.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment