‘Ethereum ETF’s kunnen $4 miljard aan investeringen verwachten’

Louise de Graaf


Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de lancering van de ethereum (ETH) beursfondsen weleens een grote hoeveelheid kapitaal zouden kunnen aantrekken. En dat is goed nieuws, want dat zou ook de prijs van de cryptomunt verder kunnen doen stijgen.

Maakt bitcoin snel een grote beweging? Dit zijn mijn targets voor BTC en ETH

Maakt bitcoin snel een grote beweging? Dit zijn mijn targets voor BTC en ETH

Significante vraag naar ethereum ETF’s

Het crypto-onderzoeksbedrijf K33 Research heeft onderzoek gedaan naar de mogelijke instroom van kapitaal, wanneer de ethereum exchange traded funds (ETF’s) worden gelanceerd. Voor een goede schatting heeft het bureau gebruikgemaakt van data van andere ethereum investeringsproducten. Deze zijn ook vergelijkbaar met bitcoin (BTC) investeringsproducten.

Ook hebben de onderzoekers gekeken naar de zogenaamde open-interest (OI) op de Chicago Mercantile Exchange (CME). Open interest is een indicator voor de hoeveelheid geld dat naar een contract stroomt, en de CME is een van de grootste derivatenbeurzen ter wereld. De open interest van ether op de CME staat op dit moment op zo’n 23% in vergelijking met de grootte van de bitcoin (BTC) futures.

Wanneer men alleen kijkt naar de periode sinds dat de ETH futures verhandelbaar werden op de CME in 2021, dan ligt de verhouding tussen de twee grootste cryptomunten op zo’n 35%. Hieruit kan volgens K33 Research worden geconcludeerd dat er een significante vraag is naar ether vanuit financiële instituten, zoals banken, verzekeringsmaatschappijen en investeringsmaatschappijen.

Mogelijk 4 miljard dollar instroom

De onderzoekers hebben deze verhouding ook toegepast op de bijna 14 miljard dollar instroom van kapitaal naar de bitcoin ETF’s. Daaruit blijkt dat ook de ethereum ETF’s mogelijk een flinke instroom tegemoet kunnen zien.

De ethereum ETF’s op de Amerikaanse beurzen zouden in de eerste vijf maanden namelijk zo’n 3 tot 4,8 miljard dollar aan instroom kunnen verwachten. De schatting van K33 Research valt daarmee net iets hoger uit dan de voorspelling van JPMorgan, die een instroom van 3 miljard verwacht voor dit jaar.

Wanneer deze instroom daadwerkelijk zal plaatsvinden, zullen de ETF’s ook een flinke hoeveelheid ether onder zich moeten houden. Op basis van de huidige prijzen zou dit tussen de 800.000 en 1.260.000 ETH moeten zijn. Dit komt neer op zo’n 0,7 tot 1,05% van de totale beschikbare hoeveelheid ETH. Mogelijk kan dit een zogenoemde supply shock teweegbrengen.

Bij een supply shock zou in dit geval een grote hoeveelheid beschikbare ETH worden opgekocht. Hierdoor verkleint het aanbod enorm, wat schaarste bevordert en de prijs omhoog doet bewegen.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Stijging ethereum logisch gevolg?

Volgens de senior analist Vetle Lunde van K33 Research zou de supply shock net als bij bitcoin moeten leiden tot een prijsverhoging van ETH. Na de lancering van de bitcoin ETF’s vond er eerst een prijscorrectie plaats. Vervolgens steeg de koers met maar liefst 60% naar een recordhoogte.

Ditzelfde zou nu ook kunnen gaan gebeuren bij ethereum. Volgens de onderzoekers zou de op een na grootste cryptomunt nu eindelijk beter gaan presteren dan bitcoin. Op dit moment zit de verhouding tussen de twee munten al 2,5 jaar in een dalende trend, waarbij bitcoin beter presteert dan ethereum.


Post Views: 577

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment