Elon Musk stelt vragen over Ethereum-oprichter

Louise de Graaf


Het promoten van crypto exchanges gebeurt al sinds jaar en dag via social media-platformen als X (voorheen Twitter). Medewerkers van cryptobedrijven geven updates over hun eigen investeringen, voorspellingen van cryptomunten of maken openlijk reclame.

De laatste tijd laat Vitalik Buterin, oprichter van het Ethereumplatform (ETH), niet meer zo vaak van zich horen op X. Ook de eigenaar van X, Elon Musk, merkte dit op. Hij liet in een bericht weten nieuwsgierig te zijn naar de reden achter de radiostilte van Buterin.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

CEO Tesla wil oprichter Ethereum terug op platform

Musk reageerde op zijn eigen platform X op een bericht van Autism Capital, een X-account met meer dan 260 duizend volgers. Autism Capital merkte op dat Vitalik Buterin niet langer op X actief was.

Hoewel Autism Capital in de tweet duidelijk maakte van mening te zijn dat Buterin terug moet komen naar X, blijft Musk neutraal. Hij vraagt zich openlijk af waarom de Canadees-Russische Buterin ĂĽberhaupt weg is gegaan.

X (Twitter) niet langer geschikt voor crypto

Buterin merkte in februari al op dat Farcaster, een gedecentraliseerd social media-platform dat veelal om crypto draait, steeds beter aan het functioneren is. Farcaster wordt door een veel kleinere groep mensen gebruikt, waardoor discussies makkelijker gevoerd kunnen worden zonder dat daar tal van memes, trolls en bots doorheen twitteren.

Het platform steeg de afgelopen weken flink in populariteit. Dit lijkt te maken te hebben met de toevoeging van frames, een aparte chat-room onder posts die te vergelijken zijn met de threads onder X-berichten. Deze groei in populariteit is volgens het platform zelf terug te zien in het aantal gebruikers.


Crypto ontbijt: BTC ETF uitstroom zet door, SEC onderzoekt ETH & meer

  • icon-ethereum

    Ethereum nieuws

Weinig vertrouwen in crypto-variant X

Autism Capital zegt in dezelfde tweet geen toekomst te zien in Farcaster. In de tweet wordt vermeld dat Farcaster de culture war tegen X zal gaan verliezen. Als Buterin het bereik van zijn platform wil laten groeien, doet hij er volgens Autism Capital beter aan om dit op X te blijven doen. Op Farcaster beschikt Buterin momenteel over zo’n 180 duizend volgers, terwijl hij op X per bericht 5,1 miljoen volgers zou bereiken.

Dat Buterin niet bijzonder positief over X te spreken is, is niet nieuw. Vorig jaar september raakte het X-account van de Ethereumfanaat gehackt waarna de hackers middels een kwaadaardige link meer dan 700 duizend dollar van zijn volgers afpakten.


Post Views: 2.220

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment