Elke week €20 aan bitcoin kopen sinds 2023: een bizar resultaat

Louise de Graaf


Veel investeerders kozen in 2023 voor een gestage, maar bewezen benadering om hun crypto-portfolio’s te versterken. Deze methode staat algemeen bekend als dollar-cost averaging (DCA) en heeft zichzelf opnieuw laten zien als een robuuste strategie voor diegenen die de wispelturige bewegingen van de cryptomarkt willen trotseren. In dit artikel gaan we kijken wat er gebeurd zou zijn als je vanaf het begin van 2023 deze strategie had gevolgd en elke week 20 euro in bitcoin (BTC) had gestopt.

De allerbeste crypto-investeringsstrategie

Wat maakt DCA zo aantrekkelijk? Eenvoud en toegankelijkheid staan voorop. Het stelt beleggers in staat om geleidelijk hun positie in bitcoin (of andere cryptocurrencies) uit te breiden, terwijl het risico van de beruchte marktvolatiliteit wordt geminimaliseerd. Deze methode is niet alleen zenuwsparend maar verlaagt ook de instapdrempel voor investeringen. Je kunt namelijk met een paar tientjes prima beginnen.

Door elke week consequent €20 te investeren zou men tegen het eind van 2023 een totale investering van €1.040 hebben gedaan en zou de waarde van je portfolio door koersstijgingen al zijn opgelopen tot €1.617.

Maar sinds het begin van 2024 is de BTC koers pas echt losgebarsten. Nu de bitcoin koers tegen de $67.000 aanhikt, en je ook in 2024 nog elke week netjes 20 euro had geïnvesteerd, zou je bitcoin-portemonnee nu €2.792 waard zijn geweest. Dat terwijl je maar €1.240 zou hebben geïnvesteerd, een uitstekende winst van 125%, en dat is slechts anderhalf jaar. Dit is een sterk bewijs dat geduld en consistentie in de wereld van cryptocurrency vruchten afwerpen.

Het verloop wanneer je 20 euro per week had geïnvesteerd in 2023. – Bron: CryptoDCA.

Automatisch bitcoin kopen op Bitvavo

Sinds kort biedt Bitvavo een handige nieuwe functie om de bovenstaande strategie zonder zorgen toe te passen. In plaats van zelf elke week of maand in te moeten loggen om je bitcoin aankoop te doen, kan Bitvavo dit nu automatisch voor je regelen.

De DCA-functie is gemakkelijk in te stellen. Je kiest welke crypto je elke week, om de week of maand wil kopen en de dag waarop je wil dat de order wordt uitgevoerd. Bitvavo zal vervolgens de order op een willekeurig moment van de door jou gekozen dag uitvoeren.

De aankoop zal worden gedaan met het EUR-saldo op je account. Het is dus van belang dat er genoeg tegoed op je account staat én dat je begrijpt dat je Bitvavo dient te machtigen om automatisch tegoed van je account af te trekken.

Beginnen met automatisch bitcoin kopen maar nog geen Bitvavo account? Klik op de knop hieronder om je aan te melden bij Bitvavo en een welkomstcadeau van 20 euro in ontvangst te nemen.

Pak €20,- gratis!


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment