eerste tekenen van een ETF rally?

Louise de Graaf


Ethereum (ETH) is hard bezig om te stijgen naar een koers van 4.000 dollar. Na de goedkeuring van de ethereum spot exchange-traded funds (ETF’s), voorspelden veel crypto analisten dat een grote rally in het verschiet ligt voor de op twee na grootste cryptomunt.

Tot op heden is een grote stijging uitgebleven, maar er is al iets zichtbaars dat een eerste teken van een ethereum rally zou kunnen zijn.

Crypto Ontbijt: $1 miljard naar bitcoin, ethereum knalt door ETF & meer

Crypto Ontbijt: $1 miljard naar bitcoin, ethereum knalt door ETF & meer

Ethereum stijgt in één week met 27,5%

In de afgelopen week heeft ethereum een stijging doorgemaakt van maar liefst 27,5%. Door deze stijging, wist de munt het beter te doen dan de oudste cryptomunt op de markt: bitcoin (BTC). De BTC koers behaalde in dezelfde tijdsperiode slechts een stijging van 3,8%.

De stijging van ethereum ontstond toen nieuws naar buitenkwam dat de ethereum-ETF’s mogelijk toch goedgekeurd worden. Na de goedkeuring bleven een echt explosieve stijging echter uit.

Desalniettemin bereikte de ETH koers vanochtend, op 27 mei, al een prijs van 3.950 dollar. Dat is nog slechts 50 dollar onder die belangrijke grens van $4.000. De stijging van 5% in de afgelopen 24 uur is hoopgevend voor het verdere traject en wellicht een eerste teken van een ETF-rally.

Meerdere analisten verwachten dat een rally nog in het verschiet ligt.

Wat zeggen de analisten over de ETH koers?

Crypto-analist Matthew Hyland meldt op Twitter dat de ethereum grafiek een zogenaamde bullish divergence laat zien. Dit positieve patroon gaat gepaard met een doorbraak van de dalende trend gezien en een verhoogd handelsvolume. Deze factoren onderbouwen het gevonden positieve patroon.

Op 26 mei deelde de oprichter van DeFiance Capital, Arthur Cheong, zijn voorspelling. Nog voordat de ethereum-ETF’s worden gelanceerd, verwacht hij een koersstijging naar 4.500 dollar.

Ook liet hij zijn volgers een poll invullen om erachter te komen voor hoeveel procent een ieders portfolio uit ethereum bestond. Uit de resultaten blijkt dat de portfolio’s van bijna de helft van de volgers voor 0-25% uit ethereum bestaan.

Een opvallende voorspelling kwam van ethereum-expert Anothony Sassano. Hij verwacht namelijk dat MicroStrategy, het bedrijf van Michael Saylor, ethereum zal kopen in de komende zes tot twaalf maanden.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment