Eerste crypto reclame voor nieuwe ethereum ETF’s al gelanceerd

Louise de Graaf


Na de goedkeuring van de ethereum (ETH) beursfondsen was er vooral positiviteit en blijdschap te vinden op de social media kanalen. Investeringsbedrijf VanEck nam alvast een voorschot op de lancering van de nieuwe ETF, door snel na de goedkeuring al een advertentie online te zetten.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

Ethereum ETF’s goedgekeurd

Gisterenavond laat liet de Securities and Exchange Commission (SEC) weten dat zij de zogenoemde 19b-4 verzoeken allemaal hebben goedgekeurd, Deze verzoeken zijn erop gericht om regels aan te passen, zodat ethereum exchange-traded funds (ETF’s) verhandeld mogen worden op de Amerikaanse beurzen.

De asset manager van het investeringsbedrijf VanEck, genaamd VanEck, was wel heel erg snel met het lanceren van de eerste advertentie voor ethereum ETF’s. Slechts 30 minuten na de goedkeuring, plaatste het bedrijf een 37 seconden durende advertentie op hun X-account. De advertentie had als doel investeerders warm te draaien voor het nieuwe fonds. In de advertentie was te lezen: “Enter the ether.”

De advertentie is ruim 1000 keer gerepost en en meer dan 170.000 keer bekeken. Het gros van de reacties op de advertentie was positief. Zo ook de anonieme mede-oprichter van DeGods private club X+, met de gebruikersnaam “Mav”. Hij denkt dat de oudere generatie nu ook bekend zal raken met smart contracts en zich zal realiseren dat crypto meer is dan digitaal goud.

Opvallend is dat VanEck op dit moment nog het enige bedrijf is dat is begonnen met een advertentie. Van alle goedgekeurde aanvragen hebben alleen Grayscale en Bitwise dit laten weten op hun X-accounts. Mogelijk wil de rest van de bedrijven eerst een oordeel over de S1-aanvragen afwachten.

Lancering nieuwe ETF’s stap dichterbij

Naast de aanvraag van VanEck werden ook de aanvragen van BlackRock, Fidelity, Grayscale, Franklin Templeton, ARK 21Shares, Invesco Galaxy en Bitwise goedgekeurd. Hoewel de goedkeuring een belangrijke eerste stap is, duurt het nog even tot de ethereum ETF’s daadwerkelijk zullen lanceren.

Na de 19b-4 verzoeken moeten namelijk nog de zogenoemde S1-aanvragen goedgekeurd worden. Waar de eerste soort als doel heeft om de regels te wijzigen, heeft de tweede soort aanvraag het doel om een ETF-product te laten registreren en op te zetten.

Wanneer ook de S1-aanvragen, die allemaal al lopen, worden goedgekeurd dan zouden de ETF’s kunnen worden gelanceerd. Helaas vermoeden analisten dat het nog wel maanden kan duren voordat deze goedkeuring zal worden gegeven.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment