Een Nederlandse gebruiksvriendelijke digitale munt voor iedereen

Louise de Graaf


In de wereld van blockchain en cryptocurrencies dook onlangs een nieuwe Nederlandse naam op die de aandacht trekt: het Planq Network (PLQ). Dit crypto-project onderscheidt zich door een unieke focus op mobiel gebruik en het streven naar financiële inclusie, een stap die volgens het team van Planq potentieel de toegankelijkheid en interactie met crypto wereldwijd kan transformeren.

Het project is op dit moment al live, maar de Nederlandse ontwikkelaars zetten ter verdere ontwikkeling in op een ambitieuze roadmap voor 2024.

Focus op mobiele toegankelijkheid en financiële inclusie

Een van de meest opvallende kenmerken van Planq is die inzet voor mobiele toegankelijkheid. Voor mensen in Nederland lijkt toegang tot een computer de normaalste zaak van de wereld, maar in de praktijk blijkt dat dit op veel plekken in de wereld helemaal niet het geval is. In gebieden waar de toegang tot computers beperkt is, biedt Planq een alternatieve toegangspoort tot de digitale economie met alleen een mobiele telefoon.

Door de nadruk te leggen op smartphones, een apparaat dat zelfs in veel ontwikkelingslanden veel voorkomend is, poogt Planq een belangrijke rol te spelen in het dichten van de digitale en financiële kloof. Het kan er volgens het team van Planq voor zorgen dat mensen, die traditioneel nooit toegang tot bijvoorbeeld een bank hebben gehad, nu met het Planq netwerk mee kunnen doen.

Tegelijkertijd is de governance van het Netwerk ook volledig decentraal geregeld door de Planq-gemeenschap.  Het utility- en governance-token van het netwerk is PLQ. Op het moment van schrijven is PLQ beschikbaar op een handjevol handelsplatformen waaronder BingX en het Nederlandse Knaken.

Uitdagingen en kansen voor ontwikkelaars

Hoewel het nieuwe Nederlandse crypto project nog in de kinderschoenen staat, streeft Planq Network ernaar meer te zijn dan alleen een technisch platform; het positioneert zich naar eigen zeggen als een beweging in de richting van wereldwijde financiële inclusie. Uiteraard moet er wel nog een heleboel gebeuren voordat we kunnen spreken van een succesvolle missie.

Wil jij de voortgang van deze missie volgen? neem dan zeker een kijkje op de Discord van Planq, maar ook in de Crypto Insiders Discord hebben we een apart kanaal waar alles over Planq besproken wordt!


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment