een crash in aantocht volgens Peter Schiff

Louise de Graaf


Peter Schiff, bekend criticus van bitcoin (BTC) en voorstander van goud, heeft onlangs zijn zorgen geuit over de mogelijke gevolgen van de introductie van een bitcoin exchange-traded fund (ETF) in de VS.

De analist verwacht namelijk dat de bitcoin koers een crash maken na de goedkeuring van een spot bitcoin-ETF.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin ETF zal crash veroorzaken

Schiff, CEO van Euro Pacific Capital, staat erom bekend dat hij een sceptische kijk heeft op bitcoin.

Hij uit dan ook vaak publiekelijk zijn twijfels over de waarde ervan. In een recente post op X (voorheen Twitter) licht hij zijn waarschuwing voor de impact van een spot bitcoin-ETF toe.

Volgens Shiff wordt de prijs van bitcoin al jaren ondersteund door de belofte van een goedkeuring van een spot bitcoin-ETF.

“Wees voorzichtig met wat je wenst. De belofte van een Amerikaanse beursgenoteerde bitcoin-ETF ondersteunt al jaren de bitcoin prijs en de speculatieve vraag. Zodra de ETF’s zijn gelanceerd en de langverwachte institutionele beleggers en andere nieuwe beleggers niet opdagen, pas dan op voor een neerwaartse beweging,” aldus Shiff

Twijfel over bitcoin ETF zorgt voor volatiliteit

Momenteel zit de crypto markt in spanning af te wachten op wat de Amerikaanse toezichthouder beslist. Gaat de Securities and Exchange Commission (SEC) eindelijk de eerste spot bitcoin-ETF in de VS goedkeuren of toch niet?

Gisteren maakte de bitcoin koers alsmede de koersen van andere crypto een forse duik. Dat volgde nadat analyebedrijf Matrixport een rapport naar uitbracht waarin het schreef dat het verwacht dat de SEC alle bitcoin-ETF aanvragen deze maand zal afwijzen.

“Vanuit een politiek perspectief is er geen reden om een spot bitcoin-ETF goed te keuren die bitcoin zou legitimeren als een alternatieve waardeopslag. SEC voorzitter Gary Gensler omarmt crypto niet in de VS, en het zou zelfs zeer onwaarschijnlijk kunnen zijn te verwachten dat hij zou stemmen voor de goedkeuring van spot bitcoin-ETF,” aldus Matrixport.

Of Matrixport gelijk heeft, zullen we waarschijnlijk snel te weten komen. De verwachting is dat de SEC nog voor 10 januari een beslissing zal nemen, en mogelijk zelfs nog in de komende dagen.

Ook zullen we dan snel weten hoe de bitcoin koers reageert op het nieuws en of Shiff gelijk heeft.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment