Donald Trump vindt crypto ‘leuk’, en verdient er miljoenen mee

Louise de Graaf


Waar Donald Trump enkele jaren geleden crypto nog gebakken lucht noemde lijkt hij inmiddels helemaal weg te zijn van de sector. In een interview met CNBC geeft hij zelfs aan crypto ook “leuk” te vinden en er zelfs geld mee te verdienen. De Republikeinse presidentskandidaat lijkt de laatste maanden steeds crypto gezinder te worden. In hoeverre dit een politiek spelletje van hem is, is onduidelijk.


🚀 Nederlanders geven al onze lezers gratis crypto; pak jouw gratis $MATIC

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Donald Trump spreekt steun voor crypto uit

In het interview erkent Trump de populariteit van crypto, en hij geeft aan deze trend niet tegen te willen gaan. “Heel veel mensen gebruiken crypto, en ik denk niet dat ik dat op dit moment wil tegengaan,” zegt hij.

Trump zelf bezit ook crypto. Een deel hiervan is ethereum (ETH) dat hij met zijn NFT collecties binnenharkte. Maar het grootste deel van de crypto in zijn wallet bestaat uit TRUMP, een nieuwe memecoin. Eerder dit jaar schreven we al dat Trump de TRUMP memecoin tokens in bezit had gekregen nadat deze naar zijn wallet waren gestuurd.

Inmiddels is de waarde van de TRUMP token echter door het dak gegaan, en de waarde van de crypto asset in Trump’s wallet is in totaal bijna 10 miljoen dollar. Trump doet dus goede zaken wat zijn crypto holdings betreft. Dit is hem zelf ook niet ontgaan.

“Ik verdien er geld mee, ik vind het ook leuk. Gekke nieuwe munteenheden noem ik ze. Het zijn gekke nieuwe munteenheden. Of het nou bitcoin is of andere. Mensen gebruiken het.”

Zorgen om de Amerikaanse dollar

Aldus Trump, die dus een heel ander mening over crypto heeft dan enkele jaren geleden. Wel is hij ondanks zijn voorzichtige steun voor crypto heel duidelijk over zijn favoriete valuta. Dit is de dollar. 

Er is momenteel een globale trend gaande waarbij de Amerikaanse dollar internationale steun aan het verliezen is. Zo verkleinen steeds meer landen hun reserves van de dollar, en de BRICS landen kozen er al voor hun bilaterale handel grotendeels in andere valuta te verwerken. Dit is volgens Trump niet de bedoeling.

“Ik haat het wanneer landen de dollar laten vallen. Ik zou landen dit niet laten doen. Wanneer we die standaard verliezen zal het zijn als het verliezen van een revolutionaire oorlog. Dat zou een klap zijn voor ons land als het verliezen van een oorlog.”

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment