Dogecoin stijgt hard na speculatie over X-implementatie

Louise de Graaf


Sinds de lancering van de Amerikaanse Bitcoin (BTC) ETF’s is het vrij stil op de crypto markten. Maar de fan favoriet dogecoin (DOGE) zag dit weekend toch een kleine opleving. De hondenmunt steeg op zaterdag in rap tempo met ruim 15 procent. Wat is er aan de hand?


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Komt Dogecoin naar X?

De stijging van DOGE heeft alles te maken met nieuwe geruchten over een betaalsysteem op het social media platform X. De eigenaar van X, Elon Musk, is uitgesproken fan van dogecoin, en er zijn al langer geruchten dat hij de memecoin wil gebruiken als betaalmiddel op zijn social media platform.

Eerder deze week werd het account “XPayments” gecreëerd op X. Het account heeft inmiddels al meer dan honderdduizend volgers. Tot dusverre plaatste het account nog geen berichten, en ook heeft X nog geen concrete plannen aangekondigd over het aanstaande betalingssysteem van het platform. Handelaren lijken echter wel één ding te verwachten: dat dogecoin er iets mee te maken heeft.

“Doge stijgt als gevolg van de speculatie over de creatie van het XPayments account. Elon heeft nooit zijn support voor dogecoin laten vallen, zelfs niet tijdens een lange bearmarkt. XPayments is de toepassing die Dogecoin verdient – het geven van controle over geld aan mensen!”

Is de speculatie terecht?

Aldus een bericht op X dat de stand van zaken goed samenvat. En uiteraard is de speculatie gegrond. Een implementatie van dogecoin op X zou allebehalve een verrassing zijn. Musk maakte betalingen met dogecoin bij zijn autobedrijf Tesla in het verleden al mogelijk. Ook veranderde hij in april 2023 kortstondig het logo van X naar een dogecoin logo.

Vooralsnog is echter niets een garantie. Eerder maakte Musk bekend dat het betalingssysteem op X halverwege 2024 gelanceerd zal worden. De tijd zal leren welke rol Dogecoin hierbij zal gaan spelen.

Op moment van schrijven staat de koers van dogecoin op $0,0825, ongeveer 9 procent lager dan de piek die op zaterdag werd bereikt.

 

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment